Bild: Ford Motor Company

Ford E-Transit förbättrar räckvidd och laddning

Ford Pro tillkännagav idag att deras flaggskeppsmodell inom elektriska skåpbilar, Ford E-Transit, kommer att erbjudas i en ny Extended Range-version som inte bara ökar räckvidden utan också hastigheten för både AC- och DC-laddning. Denna nyhet markerar en viktig utveckling inom elektrisk transport och understryker Fords ambition att ständigt förbättra sina produkter för att möta de skiftande behoven hos sina kunder.

Med den nya versionen kommer en användbar batterikapacitet på 89 kWh som ger en maximal räckvidd på upp till 402 kilometer, vilket är en betydande ökning jämfört med den standardmodell som erbjuds idag. Detta lovar att vara en spelväxlare för yrkesverksamma och företag som är beroende av skåpbilar för sin dagliga drift, särskilt de som arbetar i mer avlägsna eller landsbygdsområden där laddningsinfrastruktur kan vara mindre tillgänglig.

Fords strategiska beslut att inkludera värmepumpar som standard i den nya modellen är en annan viktig innovation. Denna teknik, som är avsedd att effektivisera uppvärmningen av kupén under kalla förhållanden, kommer att spela en kritisk roll i att öka den övergripande energieffektiviteten och maximera räckvidden under vinterväder.

Dessutom har den nya E-Transit modellen förbättrats med dubbla laddningskapaciteten för AC-laddning från 11 kW till 22 kW, och en ökning av DC-snabbladdningskapaciteten från 115 kW till 180 kW. Dessa uppdateringar innebär att en full laddning kan uppnås på under sex timmar, och en snabbladdning från 10 till 80 procent tar bara omkring 28 minuter. Dessa förbättringar av laddningsprestandan möjliggör snabbare återhämtning och längre kontinuerlig drift, vilket är avgörande för kommersiella operatörer.

Ford Pro har även infört nya tjänster och digitala funktioner, inklusive 5G-modem som standard och möjligheten till trådlös uppdatering av mjukvara, vilket ytterligare stärker fordonets uppkoppling och underhållsfrihet.

Sammanfattningsvis representerar den nya Ford E-Transit med Extended Range en signifikant framsteg inom den elektriska fordonsteknologin, vilket inte bara förbättrar dess operativa kapacitet utan också dess överklagande till en bredare marknad. Detta är ett tydligt exempel på hur fordonstillverkare kan leda vägen i övergången till mer hållbara transportlösningar och samtidigt stödja behoven hos sina företagskunder.