Ford ökar produktionen av Mustang Mach-E och sänker priserna. Bild: Ford

Ford intensifierar Mustang Mach-E produktionen och sänker priserna

Ford ökar nu produktionen av Mustang Mach-E och sänker samtidigt priset för svenska kunder med upp till 95 000 kr, detta tack vare en uppdaterad och effektiviserad leverantörs- och produktionskedja. Detta gör Mustang Mach-E mer tillgänglig för fler kunder och stärker Ford’s konkurrenskraft på marknaden.

Produktionsökningen är en del av Fords strategi att leda elbilsrevolutionen. Ford planerar att lansera 10 elbilsmodeller i Europa till 2024 och att bara erbjuda helt elektrifierade personbilar till 2030. Till 2035 kommer alla Fords lätta transportbilar i Europa också att vara elektrifierade och Fords europeiska verksamhet kommer att vara koldioxidneutral.

Efter introduktionen av Mustang Mach-E har Ford genomfört flera förbättringar av modellen via trådlösa molnuppdateringar, bland annat har fordonet godkänts för ökad taklast och dragvikt. Under 2023 kommer Ford att introducera Litiumjärnfosfatbatterier (LFP) i modellutbudet, vilket förväntas sänka kostnaderna ytterligare.

– Vi är glada att kunna dela våra framsteg med våra kunder och löpande kunna ge fler möjligheten att köra en elektrifierad Ford. Då vi nu kan producera fler elbilar ger det oss möjligheten att minska våra kunders väntetider, erbjuda konkurrenskraftiga priser och fortsätta arbeta för att ge våra kunder en oöverträffad ägarupplevelse, säger John Hurtig, vd Ford Sverige.

Mustang Mach-E har redan varit en stor framgång för Ford på global nivå. Sedan produktionen startade för nästan två år sedan har över 150 000 Mustang Mach-E producerats. Ford siktar på att öka elbilsproduktionen till en takt på 600 000 årligen till slutet av 2023 och mer än 2 miljoner årligen till 2026.

I Sverige har 4 100 nya Mustang Mach-E registrerats, vilket motsvarar 8% av hela den europeiska försäljningen. Det är tydligt att modellen har lockat många nya kunder till Ford, då över 80% av Mustang Mach-E-kunderna tidigare har ägt bilar från konkurrerande märken.

Som ett resultat av den effektiviserade produktionsprocessen har Ford Sverige nu sänkt priserna på Mustang Mach-E-modellerna. Till exempel har priset på Mustang Mach-E Premium AWD Long Range sjunkit från 834 900 kr till 739 900 kr, en sänkning på 95 000 kr.

Besök ford.se för fullständig information om Mustang Mach-E, inklusive uppdaterade priser och specifikationer.