Bild: Ford

Ford Kuga med ST-Line X Black Package

Ford Kuga är Europas bäst säljande laddhybrid – nya Black Package gör bilen ännu snyggare.

Ford Kuga Plug-In Hybrid var den mest sålda laddhybriden bland samtliga märken på alla europeiska marknader sammanvägt under första halvåret 2022, enligt data från JATO Dynamics.

I Sverige var Kuga PHEV den tredje bäst säljande laddhybriden mellan januari och september i år med en marknadsandel på 2,85 procent, vilket är en ökning med knappt 80 procent jämfört med samma period föregående år.

Ford Kuga PHEV bygger vidare på sin framgång från i fjol då bilen blev Europas mest sålda laddhybrid i Europa. Mer än 23 000 Kuga PHEV har nått kunder hittills i år och sålt över 28 procent mer än den näst bästsäljande laddhybriden.

Ford tillkännager idag också introduktionen av Kuga ST-Line X Black Package med ett antal visuella uppgraderingar, samt tillgången till ett nytt komfortsätesalternativ.

– Vi vet att många av våra kunder som vill flytta ur en konventionell bensin- eller dieselbil kanske inte är redo att satsa på en helt eldriven bil, och det faktum att Kuga Plug-In Hybrid är den mest sålda laddhybriden i Europa bevisar att det är det rätta valet för många av dessa kunder, säger Glen Goold, utvecklingschef för Ford Kuga. “Bilar som Kuga Plug-In Hybrid är en avgörande del av Fords engagemang för en elektrifierad framtid.

Kuga Plug-In Hybrids intelligenta drivlina ger kunderna flexibilitet, med en helelektrisk räckvidd vid blandad körning på 57-67 km enl WLTP och helelektrisk räckvidd i stadskörning på 71-88 km, vilket tillåter frekventa resor med enbart elektrisk kraft. Energiförbrukningen från 14,4-15/9 kWh/100 km är också lägre än nyckelkonkurrenterna.

Kunderna drar också nytta av räckvidden och flexibiliteten hos en bensindriven bil, med elektrisk kraft som kompletterar bilens prestanda. I körläget EV Auto kommer bilen att fungera på ett så effektivt sätt som möjligt och leverera den bästa tillgängliga bränsleförbrukningen oavsett körscenario.

Black Package ger extra stil och individualism till Kuga-serien

Från och med idag kan kunder beställa Kuga ST-Line X Black Package som kommer med unika exteriöra designelement för ett mer dynamiskt och distinkt utseende.

Black Package kompletterar hela utbudet av exteriöra karossfärger för maximal visuell effekt med ett svartmålat tak och svartlackerade spegelkåpor, frontventiler och bakspoiler. ST-Line-emblem och Kuga-bakluckans bokstäver är också utförda i svart, och svartmålade 20-tums aluminiumfälgar kommer som standard.

Nytt komfortsätesalternativ ger extra stöd för framsätespassagerarna

Kuga-kunder över hela modellsortimentet kan nu också välja ett nytt komfortsitsalternativ som har godkänts av den ledande ryggradshälsoorganisationen Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR).

18 justeringsmöjligheter gör att sätet anpassar sig till personen i sittande läge snarare än personen som anpassar sin position till sätet, vilket är ett krav för att få godkännande från AGR.

Sitthöjd, längd och lutning kan alla justeras tillsammans med fyrvägsjustering av ländryggen och fyr-vägs nackstöd för att hjälpa passagerare av alla former och storlekar att hitta en bekväm sittställning.

AGR-ackreditering tilldelas av en oberoende testkommitté bestående av experter från olika medicinska områden, engagerade i att hjälpa kunder att välja ryggvänliga produkter. Smärta i ländryggen är en ledande orsak till funktionshinder globalt, och en studie visade att 63 procent av förarna led av ryggsmärtor som störde dagliga aktiviteter.