Den helelektriska pick-upen F-150 Lightning är den överlägset smartaste och mest innovativa pick-up som Ford någonsin har utvecklat.

Ford lanserar framtidens pick-up: nya helelektriska F-150 Lightning

Med det högsta vridmomentet F-150 någonsin har haft och med 563 hk, är den helelektriska pick-upen F-150 Lightning den överlägset smartaste och mest innovativa pick-up som Ford någonsin har utvecklat.

Se videon här: https://www.youtube.com/watch?v=Zxe352yOYyk

Framtidens lastbil är här. F-150 Lightning är den smartaste och mest innovativa lastbil Ford någonsin har byggt. Från nära omedelbart vridmoment till intelligent bogsering, sömlös anslutning till mjukvaruuppdateringar, plus ström för ditt hem, en power frunk och den största digitala skärmen av alla fullstora lastbilar som säljs idag – F-150 Lightning är en kör- och ägarupplevelse som inte liknar någon annan.

F-150 Lightning kommer att rulla ut på vägarna nästa år från en ny högteknologisk fabrik med hållbara tillverkningsmetoder på Fords storied Rouge-komplex i Dearborn strax utanför Detroit.

– För både Ford och den amerikanska bilindustrin representerar F-150 Lightning ett avgörande ögonblick när vi går mot en framtid med nollutsläpp och digitalt uppkopplad. F-Serien är Amerikas mest sålda lastbil på 44 år, ryggraden i arbetet över hela landet och en betrodd ikon för generationer av kunder. Nu revolutionerar vi det för en ny generation, säger Bill Ford, verkställande ordförande, Ford Motor Company.