Bild: FORD

Ford presenterar helelektriska E-Tourneo Courier

Ford har avtäckt sin senaste hel-elektriska bil, E-Tourneo Courier, som erbjuder generöst utrymme och stil i ett kompakt och praktiskt format. Detta är den senaste milstolpen i Fords elektrifieringslöfte att uppnå nollutsläpp för all sin bilförsäljning i Europa till 2035.

E-Tourneo Courier, en femsitsig multiaktivitetsbil med en distinkt SUV-inspirerad design, erbjuder ett rymligt interiör och en effektiv drivlina, allt förpackat i ett kompakt format. Bilen är utrustad med moderna uppkopplingsfunktioner och stöder trådlösa funktionsuppdateringar, vilket gör elbilsägande smidigt och enkelt. Beställningar för E-Tourneo Courier kommer att öppnas under slutet av 2024.

– Vår nya helelektriska multiaktivitetsbil är det senaste exemplet på vår globala miljard-satsning för att skala upp elbilsproduktionen och leverera fler uppkopplade ”vill-ha” produkter till våra kunder, säger Martin Sander, general manager, Ford Model e, Europa.

E-Tourneo Courier är en av tio helelektriska bilar som Ford har lovat att sälja i Europa till 2024 för att uppnå målet att nå nollutsläpp för all bilförsäljning till 2035. Företaget investerar 50 miljarder dollar globalt för att uppnå sitt produktionskapacitetsmål på fler än 2 miljoner helelektriska bilar fram till 2026.

Utöver den elektriska versionen kommer även en bensindriven version, Tourneo Courier EcoBoost, att bli tillgänglig för beställning under sommaren, med leveranser före årets slut.

E-Tourneo Courier erbjuder en helt ny körupplevelse, drivs av en 100 kW (136 hk) elmotor, och kommer med en räcka av avancerade förarassistanssystem. Dessutom erbjuder bilen både 11 kW AC och 100 kW DC laddningsalternativ, och laddningshanteringen görs enklare med Fords kompletta hemladdningslösning, praktiska app och schemaläggningskapacitet för att dra nytta av billigare energipriser där det är tillgängligt.

Den kommer att tillverkas i Craiova, Rumänien från andra halvan av 2024, parallellt med den populära Puma crossover, Fords mest sålda personbil i Europa, som också kommer att erbjudas i en elektrisk version under 2024.

Ford satsar på att designa E-Tourneo Courier för att passa in i en aktiv livsstil, med en rymlig interiör och praktiska funktioner som 60-40 delad bänk bak och mer än 44 procent mer bagageutrymme jämfört med föregående modell.

– E-Tourneo Courier är tydligt en del av Fords elektriska revolution. Vi designade E-Tourneo Courier för att våra kunder ska få ut det mesta av livet – vare sig de är ute med familj och vänner eller när de behöver lasta utrustning så som cyklar i bagageutrymmet – och exteriördesignen bevisar detta “no-nonsense” tankesätt, säger Amko Leenarts, designchef, Ford, Europa.