Bild: Ford

Ford Pro lanserar Transit Connect som laddhybrid

Ford Pro presenterar den helt nya Transit Connect, en viktig del av företagets elektrifierade fordonsfamilj i Europa. Denna kompakta skåpbil är inte bara en utökning av Fords populära Transit-serie utan markerar också ett viktigt steg mot en mer hållbar framtid med sin innovativa laddhybridteknik.

Nya Transit Connect är utrustad med en rad avancerade och effektiva drivlinor, inklusive en laddhybridversion som erbjuder upp till 110 kilometers elektrisk räckvidd. Fordonsägare kan dra nytta av snabbladdningsfunktioner via både växel- och likström, vilket gör den till ett attraktivt alternativ för både företagsflottor och privatkonsumenter.

Bland de uppmärksammade förbättringarna är den ökade lastkapaciteten och lastvolymen på upp till 3,7 kubikmeter. Ford Pro har även implementerat premiumfunktioner som ett intelligent fyrhjulsdriftsalternativ och en digital uppkopplad cockpit. Dessutom inkluderar Transit Connect det bredaste utbudet av avancerade förarassistanssystem som någonsin erbjudits i serien.

Hans Schep, chef för Ford Pro i Europa, betonar vikten av denna lansering: “Med vår helt nya Transit Connect fortsätter vi att elektrifiera Transit-familjen för att hjälpa våra kunder att öka sin produktivitet och elektrifiera sin verksamhet.”

Denna tredje generation av Transit Connect följer i fotspåren av sina föregångare och ingår nu i Ford Pros starkaste modellprogram av kompakta skåpbilar. Den nya modellen kommer att produceras från våren 2024, med dieselversionen som den första att lanseras. Därefter följer laddhybridmodellen senare under året och fyrhjulsdriften i början av 2025.

Ford Pro fortsätter att utöka sitt elektrifierade Transit-utbud i Europa. Med introduktionen av E-Transit, E-Transit Custom och E-Transit Courier, är nu alla modeller i serien elektrifierade. Transit Connect PHEV representerar det senaste tillskottet med sin första laddhybriddrivlina, som kombinerar en 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor med ett högspänningsbatteri och en elmotor.

Förutom den imponerande tekniken är Transit Connect designad för att möta de varierande behoven hos skåpbilskunder. Med alternativ för både kort och lång hjulbas, erbjuder skåpbilsversionen en flexibel lastlösning. Den förbättrade designen ger ökad lastvolym och en nyttolast på upp till 820 kg.

Avancerade tekniska funktioner inkluderar ett 10-tums digitalt instrumentkluster, trådlös Apple CarPlay och Android Auto-spegling samt uppvärmda framsäten certifierade för rygghälsa. Transit Connect erbjuder även ett omfattande utbud av förarassistanssystem som standard, inklusive Pre-Collision Assist, Blind Spot Information System och Cross-Traffic Alert.

Ford Pros nya Transit Connect är en mångsidig, tekniskt avancerad och miljövänlig lösning som är redo att tillgodose de moderna kraven för en effektiv och hållbar fordonspark. Med dess kommande lansering under 2024 förväntas den nya Transit Connect göra ett betydande intryck på marknaden för kompakta skåpbilar.