Helt nya Hyundai KONA N. Foto: Hyundai

Första bilderna på helt nya Hyundai KONA N

Hyundai Motor har gett en första, okamouflerad glimt av sitt senaste tillskott till N-sortimentet och den första N-modellen med SUV-karaktär.

Som de första bilderna visar kan Hyundais ”hot SUV” skryta med ett sportigt utseende förstärkt av en bred och låg position på vägen. Det här är första gången som Hyundais N-division samarbetat med Hyundai Design Center för att tillsammans utveckla en SUV som tydligt representerar kraftfull närvaro och körglädje. Helt nya KONA N kombinerar den moderna designen hos nyligen lanserade nya KONA med det kraftfulla och dynamiska designspråket hos företagets N-modeller.

Framifrån domineras bilen av stora, sportiga och ikoniska luftintag, tillsammans med ljussignaturen som ger Hyundais senaste prestandamodell ett aggressivt, kraftfullt utseende. Den nedre grillen definierar stötfångarens karaktär, vars form är inspirerad av en flygplanskropp och sträcker sig över bilens sida för att betona dess aerodynamik och fart. En N-logotype på modellens unika övre grill kompletterar utseendet.

Baktill tillför en stor takspoiler med dubbla vingar, förbättrad downforce och extra visuell krydda. Spoilern innehåller dessutom ett tredje, triangelformat bromsljus, vilket blivit ett signum hos tidigare N-modeller. Stora, dubbla N-ljuddämpare uttrycker modellens prestandakaraktär. En bit ned på bakre stötfångaren förbättrar en stor diffuser luftflödets passage. Det sportiga utseendet förstärks ännu mer genom lackade stänkskärmar som för KONA N visuellt närmare marken.

Helt nya KONA N är utrustad med N-unika iögonfallande detaljer, som exklusiva lättmetallfälgar och röda accenter vilka förskönar insidan på dörrarna.

Helt nya KONA N är det senaste tillskottet till Hyundais N-familj, företagets prestanda- och motorsportinspirerade modellprogram. En bil som samtidigt expanderar Hyundais framgångsrika SUV-familj i Europa.