Bild: ORA

Fria el-låne-bilar för hotellgäster

Att utveckla och förbättra gästupplevelsen i olika former är en fråga för hela hotell- och upplevelseindustrin. ESS Group väljer nu att tillsammans med nya elbilsvarumärket ORA erbjuda sina gäster fria el-låne-bilar men också servicen i att gästen kan ställa sin egen bil hemma och att hotellresorterna erbjuder shuttle-service.

”Vi har länge sett ett ökat intresse från gästen att stanna flera dagar på våra hotelldestinationer och att genom det också vilja upptäcka närområdet kring exempelvis Ystad, Falkenberg, Lidingö och Malmö. Samarbetet med elbilsvarumärket ORA gör att vi nu lanserar servicen kring fria el-låne-bilar på Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, MJ’S och Ellery Beach House. Gästen kan enkelt låna bilarna gratis men vi som hotelldestination kan också hjälpa gäster med shuttle-service till och från flygplatser, tågstationer eller i vissa fall även hämta gästen hemma, om man inte bor alltför långt bort.” säger Fredrik Toreskog, Creative Director ESS Group.

Elbilsvarumärket ORA är en ny elbil på den svenska marknaden med räckvidd på mellan 310 och 420 km och man har fått högsta betyg i EURO NCAPs krocktester. Totalt finns 10 bilar på ESS destinationer och servicen mot gästen erbjuds fram tills den 31 augusti men kan mycket väl utökas beroende på hur intresset och responsen blir. Även fast man ännu inte kan erbjuda fullskalig service kring att hämta och lämna alla gäster så kommer framförallt Ellery Beach House närhet till Stockholm göra att samarbetet med ORA blir ett test av precis detta.

”Ellery Beach House på Lidingö har en stor andel gäster som bor i Stockholm 20 minuter från resorten. Nu när bilarna finns här så kommer vi testa i våra ’innan-ankomst-telefonsamtal’ att mot några gäster ställa frågan om man vill att vi hämtar och lämnar, att gäster som reser kollektivt till oss kunna göra det enkelt den sista biten in till ankomst. Största fokuset är att förstärka gästupplevelsen på plats men roligt om vi kan lyckas med detta några gånger under sommaren. Ju mer vi kan umgås och prata med gästen och ge service på nya sätt, desto mer utvecklande.” fortsätter Fredrik Toreskog.

”Samarbetet med ESS och de här fyra hotelldestinationerna är perfekt för oss på ORA. Vi är en utmanare på den svenska marknaden och så ser vi också på ESS resorts- och citydestinationer. Våra bilar laddas enkelt, är roliga att köra och packade med all säkerhetsutrustning man kan tänka sig. Att påverka gästupplevelsen positivt och att tänka nytt kring hur man kan uppleva området runt omkring, hur man reser till och från sin upplevelse samt att det också finns en hållbarhetsaspekt i samarbetet gör att vi valt att satsa stort på detta. Vår förhoppning är naturligtvis att när gästen testat våra bilar i en sån här miljö, att man också blir nyfiken på att ha en egen.” berättar Linda Ungh Marketing Manager ORA Sweden.

Totalt finns 10 ORA elbilar på destinationerna Ystad Saltsjöbad, Falkenberg Strandbad, MJ’S och Ellery Beach House. När inte gästerna använder bilarna så är det fritt fram för medarbetarna att låna bilarna för transporter eller att åka till och från jobbet. Servicen erbjuds från den 13 juli till den 31 augusti.