Bild: Goodyear

Goodyear vald som däckleverantör för Volkswagen ID. Buzz

Det ikoniska fordonet Volkswagen ID. Buzz, en modern tolkning av den klassiska VW-campingbilen, kommer att rulla ut på Goodyear-däck. VW väljer den kända däckproducenten som leverantör av originalutrustning till hela ID. Buzz-serien, inklusive transportversionen ID. Buzz Cargo.

Volkswagen ID. Buzz kommer att drivas av en helelektrisk drivlina, som förväntas leverera en räckvidd på 402 km med ett 77 kWh batteripaket. Goodyears bidrag till detta är deras däck, som har designats för att minimera rullmotståndet utan att göra avkall på prestandan.

Bland de däck som kommer att utrusta ID. Buzz finns Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 och UltraGrip Performance+.

Eagle F1 Asymmetric 5, som kommer i 18-tums storlek, har valts för dess exceptionella väghållning på både torrt och vått underlag. Dessa däck är utformade för att ge överlägsen komfort och prestanda, speciellt med tanke på att ID. Buzz är ett elektriskt fordon. Det kräver ett däck som klarar en elektrisk drivlina och samtidigt förblir bekvämt och tyst.

För de kyligare månaderna har Goodyear sitt dubbfria europeiska vinterdäck, UltraGrip Performance+. Detta däck, tillgängligt i 18 och 20 tum, har utformats för att ge optimal prestanda på europeiska vintervägar. Med det dubbfria UltraGrip Performance+ kommer förare att uppleva exceptionella bromssträckor på snö, optimerat däckslitage och minskad risk för vattenplaning.

Hans Vrijsen, Managing Director Consumer OE, Goodyear EMEA uttryckte sin stolthet över att Volkswagen har valt dem som däckleverantör för ID. Buzz. Han underströk att elektrifiering är en central del av Goodyears strategi och att de har ett brett sortiment av däck utformade för att möta elbilarnas unika krav och prestanda.

Denna senaste utveckling markerar ett viktigt steg framåt i Goodyears engagemang för hållbarhet och teknisk innovation, samt deras bidrag till framstegen inom elektriska fordon.