Robert Reijlers (Kommersiell Chef STCC), Gisela Nordlin (Marknadschef Autocirc), Micke Bern (VD STCC)

Hållbarhetspartner för elektriska STCC 2023

Det marknadsledande företaget Autocirc samarbetar med STCC för en hållbar och elektrisk tävlingssäsong 2023.

Autocirc, ett företag inom klimatsmart återanvändning av bildelar, blir “Official Sustainability Partner” för det svenska touringcarmästerskapet STCC inför säsongen 2023. Detta år blir historiskt då mästerskapet blir det första i världen att vara 100% elektriskt.

Autocircs VD, Johan Livered, uttrycker entusiasm för samarbetet och menar att STCC:s världsledande position inom klimatsmart motorsport är i linje med Autocircs vision. Företaget strävar efter att skapa en mer hållbar eftermarknad och en cirkulär modell inom bildelsbranschen.

STCC:s VD, Micke Bern, ser fram emot att förstärka samarbetet med Autocirc, särskilt nu när mästerskapet elektrifieras för att skapa förutsättningar för en mer hållbar motorsport. Autocircs cirkulära återanvändningskoncept blir en viktig del i STCC:s verksamhet och bidrar till att minska utvinningen av nya, ändliga naturresurser för produktion av bil- och reservdelar.

Samarbetet mellan STCC och Autocirc inleddes redan 2021 och fokuserar på återvinning och minskad miljöpåverkan inom motorsporten, från reservdelar till genomförande av tävlingshelger.

Den elektriska STCC-säsongen 2023 startar med Västkustloppet på Falkenbergs Motorbana den 8-9 juli.