Helt nya KONA Electric. Bild: Hyundai

Helt nya KONA accelererar Hyundais elektrifieringsvision

Hyundai Motor Company höll nyligen en digital världspremiär för att presentera den helt nya KONA, en uppskalad multispelare i B-SUV-segmentet som nu också har en helelektrisk version (EV) i spetsen. Bilen erbjuder avancerade säkerhets- och bekvämlighetsfunktioner samt en klassledande räckvidd.

Den nya KONA-generationen erbjuder ett av de mest omfattande produktpaketen i B-SUV-segmentet, inklusive det bredaste utbudet av drivlinor. Kunden kan välja mellan EV (standard eller lång räckvidd), elhybrid (HEV), förbränningsmotor (ICE) samt sportiga N Line-versioner av varje version.

Hyundai utvecklade nya KONA som en elbil först, vilket är ett okonventionellt drag. Detta ligger i linje med företagets elektrifieringsstrategi från mars 2022, som syftar till att introducera 11 nya elbilar från Hyundai på marknaden fram till 2030.

Jaehoon Chang, President och CEO på Hyundai Motor Company, säger: “KONA Electric kommer att spela en viktig roll tillsammans med våra IONIQ-modeller för att stärka Hyundais ledarskap inom elbilar. Den nya modellen bygger på det goda ryktet från första generationens KONA Electric och är designad samt konstruerad för att leda segmentet med sina många enastående egenskaper. På Hyundai ser vi inte EV-revolutionen som bara den senaste trenden. Vi anser att det är en pivotpunkt inte bara för branschen utan också för samhället. Genom implementeringen av miljövänliga mobilitetslösningar som våra elbilar hoppas vi kunna skynda på övergången till ren mobilitet och göra framsteg för mänskligheten.”

Helt nya KONA har en robust, dynamisk design och uppskalade dimensioner som behåller bilens ikoniska karaktär. Den stödjer en aktiv livsstil för kunder i alla åldrar och generationer och erbjuder samtidigt ny teknik och bekvämlighetsfunktioner som ger en säker, uppkopplad och bekväm körupplevelse. Bland uppgraderingarna finns dubbla 12,3-tums panoramaskärmar, en Digital Key 2 Touch, kompletta OTA-uppdateringar (Over-the-Air) och Connected Car Navigation Cockpit (ccNC).

KONA Electric levererar klassledande helelektrisk räckvidd (AER) i B-SUV-segmentet (490 km uppskattad WLTP). Den kommer också med EV-specifika designelement, inklusive frunk-förvaring, aktiva luftklaffar, in- och utvändiga V2L-uttag (Vehicle-to-Load), Head-up Display (HUD), i-PEDAL körläge, Smart Regenerative System, electronic-Active Sound Design (e-ASD) och ett Eco Package.