Omslagsbild: Story House Egmont. Foto: Magnus Fröderberg.

Hemlig svensk elbil avslöjad

Auto motor & sport avslöjar och provkör Nevs Emily GT – en hemlig elbil utvecklad i Saabs gamla fabrik i Trollhättan som kan utmana de stora elbilsaktörerna.

I det senaste numret av auto motor & sport presenteras ett exklusivt världsscoop: Nevs har i hemlighet utvecklat en unik elbil i Saabs gamla lokaler i Trollhättan. Tidningen är den första i världen som fått uppleva och provköra den banbrytande elsportbilen Nevs Emily GT.

Trots att Saab gick i graven för över 10 år sedan, lever varumärket vidare under Nevs, som nu har skapat en tekniskt avancerad bil med tydliga Saab-designelement. Bilen sticker ut med sin imponerande teknik, inklusive en elmotor på varje hjul, en räckvidd på 100 mil och en acceleration till 100 km/h på bara 3,2 sekunder.

Auto motor & sports chefredaktör Alrik Söderlind provkörde Nevs Emily GT och beskrev den som “Trollhättans svar på Tesla eller Porsche Taycan”. Bilen har redan väckt uppmärksamhet i Saab-communities världen över.

Även om Nevs Emily GT är färdigkonstruerad och redo för produktion, är det osäkert om den kommer att nå konsumenterna. Nevs ägare Evergrande drabbades av ekonomisk kris under pandemin och tvingades pausa hela verksamheten, inklusive Nevs. Hoppet är nu att bilen och tekniken säljs vidare och förverkligas genom en annan ägare.

Läs mer om Nevs Emily GT och provkörningen i auto motor & sport nr 9, 2023.