Hertz International meddelar i ett pressmeddelande att de storsatsar på sin bilflotta och beställer 100 000 bilar och från Tesla.

Hertz International storsatsar på elektrifiering av bilflottan

Hertz International meddelar i ett pressmeddelande att de storsatsar på sin bilflotta och därmed kommer att vara det biluthyrningsföretag som har den största utbudet av elbilar i Nordamerika. Initialt innebär det ett samarbete med Tesla om 100 000 bilar. Hertz Sverige som i många år haft stort fokus på en elektrifierad bilflotta erbjuder idag flera mild – och laddhybrider såväl som rena elbilar.

Hertz affärsmodell bygger på franchiseverksamhet och i Sverige innehas franchiserättigheterna av First Rent a Car AB som är ett helägt bolag av Volvo Cars. Det medför att majoriteten av bilflottan består av Volvo – och Polestarbilar.

– Alla Hertzverksamheter runt om i världen har fria händer att anpassa sin bilflotta till den efterfrågan som finns på de inhemska marknaderna. Just nu ser vi en hög efterfrågan bland elbilar på Polestar – en bil som vi är ensamma om att erbjuda våra kunder. Inom Hertz Sverige har vi också under många år jobbat med en elektrifiering av vår bilflotta och det är glädjande att se hur biltillverkarna de senaste åren investerat allt mer i att utveckla både rena elbilar men också hybrider av olika slag. Det ger våra kunder möjlighet att testa och hitta de bilar som fungerar bäst för dem. Men i Sverige kommer vi i nuläget inte att erbjuda Tesla som en del i vår bilflotta” Säger Michel Basberber, försäljningschef Hertz i Sverige.