Bild: Audi

Högre laddningskapacitet och fler online-funktioner för Audi Q4 e-tron

Eldrivna Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron uppdateras med flera nya funktioner. Det större batteriet får en laddningskapacitet på upp till 135 kW. Svart optikpaket kan väljas till och MMI-skärmen växer till 11,6-tum (tillval). Dessutom utökas antalet funktioner i Audi connect och myAudi-appen.

Från 2022 införs flera nya funktioner i Audi Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron. Modellerna med det större batteriet på 76,6 kWh netto (82 kWh brutto) kommer att kunna snabbladdas med upp till 135 kW. Under ideala förhållanden tar det 29 minuter att ladda 5-80% i Q4 40 e-tron och Q4 Sportback 40 e-tron. Fyrhjulsdrivna 45 e-tron quattro och 50 e-tron quattro samt Q4 Sportback 50 e-tron quattro tar upp till 36 minuter. Förbättringen beror på att programvaran för batteriets värmehanterings- och styrsystem har optimerats.

Större MMI-skärm

Infotainmentutbudet kompletteras med den största skärmen hittills i en Audi. MMI touch-displayen (tillval) har en 11,6-tumsskärm med en upplösning på 1764 x 824 pixlar och är standard för MMI pro och MMI plus-paketen.

Nya laddningsfunktioner i myAudi-appen

Samtidigt har myAudi-appen fått flera nya funktioner. Förplanerade rutter kan nu bekvämt skickas till bilen direkt från appen. Ruttplaneraren ger dessutom automatiskt förslag på laddningsstopp som tar hänsyn till förarens individuella förbrukningsprofil och den aktuella trafiksituationen. Appen kan också användas för att ställa in ett laddningsmål och föraren får ett push-meddelande på sin smartphone när den önskade laddningsnivå har uppnåtts. Individuella användarprofiler i bilen, alternativ för sista kilometern-navigering och utökade appfunktioner för bilens status och parkerade position är andra nyheter i Audi connect.

Svart optikpaket plus

Med svart optikpaket plus framhävs den sportiga profilen hos Audi Q4 e-tron ännu mer. De svarta dekordetaljerna runt single frame-grillen och svarta Audi-ringar framhäver fronten. Stötfångarna fram och bak går i svart, precis som dekoren på sidorutorna och modellbeteckningen. Svart optikpaket plus kan nu beställas till alla varianter av Q4 e-tron.