Bild: Hedin Mobility Group

Hongqi lanserar elektriska EH7 med 70 mils räckvidd

Hongqi, det anrika kinesiska bilmärket, tar steget in på den europeiska elbilsmarknaden med den nya helt elektriska EH7 sedan. Med sin imponerande räckvidd och kraftfulla prestanda, sätter EH7 en ny standard i det växande segmentet av lyxiga elektriska sedans.

Banbrytande räckvidd och prestanda

Den nya EH7 sedan från Hongqi erbjuder en anmärkningsvärd räckvidd på upp till 700 kilometer på en enda laddning, vilket gör den till ett kraftfullt alternativ för dem som söker långdistanskörning utan att behöva kompromissa med räckvidden. EH7 AWD, med sin fyrhjulsdrivna layout och topprestanda, klarar accelerationen från 0 till 100 km/h på endast 3,5 sekunder. Detta uppnås genom ett avancerat drivsystem som levererar upp till 619 hästkrafter.

Flexibla batterialternativ

För att möta olika körbehov och preferenser erbjuder EH7 två batteripaket: ett 85 kWh batteri och ett större 111 kWh batteri. Den bakhjulsdrivna versionen med enkelmotor och det större batteriet ger maximal räckvidd, vilket gör den idealisk för långresor. De officiella WLTP-siffrorna för räckvidden och energieffektiviteten kommer att presenteras närmare försäljningsstarten, men förväntningarna är höga med tanke på de preliminära uppgifterna.

Rymlig och komfortabel

Med en total längd på över 4 980 millimeter och ett axelavstånd på 3 000 millimeter erbjuder EH7 en exceptionellt rymlig interiör, vilket ger både förare och passagerare gott om utrymme för komfortabla resor. Denna D-segment sedan är designad med fokus på lyx och bekvämlighet, vilket syns i de noggrant utvalda materialen och den avancerade teknologin som används i kupén. Föraren kan njuta av en förarcentrerad fristad, medan passagerarna får uppleva en rymlig och avkopplande miljö.

Marknadsintroduktion och framtidsutsikter

Hongqi planerar att börja leverera EH7 i Europa under det sista kvartalet 2024, med försäljningsstart redan under tredje kvartalet samma år. Med sina imponerande specifikationer förväntas EH7 bli en stark konkurrent på marknaden, särskilt för de kunder som söker en kombination av räckvidd, prestanda och komfort i ett rymligt fordon.

— Vi är glada över att introducera en ny standard för utbudet i segmentet för stora sedan. EH7 kommer att bli en stark konkurrent och tala särskilt till dem som letar efter ett rymligt, kraftfullt fordon med enastående räckvidd. Vi vet att dessa egenskaper är mycket eftertraktade av de flesta elbilsköpare, vilket gör EH7 till ett särskilt attraktivt alternativ för den europeiska marknaden, säger Simon Fransson, VD för Hedin Premium Car AB.

Slutsats

Med lanseringen av EH7 tar Hongqi ett betydande kliv in på den europeiska marknaden för elbilar. Denna nya modell kombinerar exceptionell räckvidd med kraftfull acceleration och lyxig komfort, vilket gör den till en attraktiv kandidat för både dagliga pendlare och långresenärer. Med sin framstående prestanda och flexibla batterialternativ är EH7 redo att omdefiniera vad en elektrisk sedan kan erbjuda.