Bild: OPIGO

HSB väljer OPIGO som samarbetspartner

OPIGO har sedan tidigare ett samarbetsavtal med fyra HSB regioner. Dessa är Östergötland, Södermanland, Sydost och Östra.

Nu har OPIGO breddat samarbetet ytterligare med HSB Stockholm som har cirka 700 fastigheter, HSB Mälardalarna som har 340 bostadsrättsföreningar och HSB Södertälje som har 55 bostadsrättsföreningar.

I avtalet ingår utredning av föreningens specifika förutsättningar för elbilsladdning, projektering och offertframtagning inför installation.

OPIGO driftsätter öven laddstationerna mot EVcore och på så sätt kan bostadsrättsföreningarna debitera, administrationsfritt, varje elbilsägare direkt för de laddade kilowatttimmarna (kWh).

I avtalet mellan HSB och OPIGO igår kundsupport, dygnet runt, året runt samt driftövervakning för att säkerställa funktionen på laddstationerna.

– HSB Stockholm valde OPIGO som samarbetspartner för att de vill ha en modern framtidssäkrad leverantör av laddlösningar för elbilar som även kan stötta oss i vår kommunikation med våra kunder, säger Tomas Eckerud Projektchef Energikonsult HSB Stockholm.