Revolutionerande Living Space-interiör med flyttbar mittkonsol i nya IONIQ 5. Foto Hyundai

Hyundai presenterar IONIQ 5 Living Space med hållbar interiör inför världspremiären

Hyundai släpper nya bilder som avslöjar en rymlig och flexibel interiör hos efterlängtade IONIQ 5 med virtuell världspremiär den 23 februari, 2021.

IONIQ 5 är Hyundais första batterielbil (BEV) som använder sig av Electric-Global Modular Platform (E-GMP). Den BEV-dedikerade plattformen inhyser ett platt batteri som möjliggör en rymlig, flexibelt och personligt anpassningsbar interiör med konfigurationer som bekvämt rymmer både passagerare och last.

Inredd med främst miljövänliga material och textilier, reflekterar inredningen konsumenternas ökade intresse för personliga transportlösningar som stöder både välbefinnande och efterfrågan på mer etiska och hållbara produkter.

”IONIQ 5 är ett ställningstagande för design och erbjuder en optimistisk insyn i vad kunder kan förvänta sig av den nya EV-eran,” säger SangYup Lee, Senior Vice President och Head of Hyundai Global Design Center. ”Den långa hjulbasen medför en helt ny dimension av utrymme. Vi designade det här speciella rummet som en perfekt plats för att hämta energi, ett hem hemifrån.”

”Living Space”-inspirerad interiör öppnar en ny dimension av design

IONIQ 5 skiljer sig från andra mellanstora crossovers, särskilt de med förbränningsmotorer och konventionella styrsystem, eftersom E-GMP möjliggör en utsträckt hjulbas och platt golv.

Förare och passagerare av IONIQ 5 kan fritt stiga in och ut ur kupén på vardera sida när bilen parkerats i ett trångt utrymme då det plana golvet gör att mittkonsolen kan glida fram och tillbaka. Detta resulterade i en fundamental omprövning av den konventionella mittkonsolen för att erbjuda mer funktion än en statisk förvaringslåda. Nyutvecklade ”Universal Island” ersätter mittkonsolen och blir mittpunkten för IONIQ 5:s Living Space-upplevelse.

Förar- och passagerarsätena är utrustade med benstöd som låter passagerare slappna av och hämta ny energi medan deras bil laddas. Alla säten kan manövreras eller positioneras om vilket gör det lättare för vuxna på främre raden att ta hand om barn och husdjur i baksätet.

Minskning av negativ miljöpåverkan med miljövänlig och högkvalitativ interiör

Under utvecklingen av IONIQ 5 har Hyundai lagt stor vikt på vad konsumenter sökte efter hos en bil. Ett av de tydligaste kraven var behovet av mer miljömedvetna mobilitetslösningar med mindre miljöpåverkan. Önskemål som modellens designers svarat på hos IONIQ 5 genom användning av miljövänliga och hållbart framställda material.

Sätena är klädda i eko-bearbetat läder som är färgat och behandlat med växtoljeextrakt från linfrön. Andra mjuka detaljer i kupén består av textilier som härrör från hållbara fibrer som till exempel sockerrör, ull, polygarn och material vävda från fibrer tillverkade av återvunna PET-flaskor. Ytor som instrumentbräda, knappar, ratt och dörrpaneler är belagda med en polyuretanbiofärg gjord på oljor från rapsblommor och majs.

Världspremiär för IONIQ 5

Hyundai debuterar IONIQ 5 under ett virtuellt världspremiärevent den 23 februari, 2021. Under evenemanget kommer Hyundai avslöja alla detaljer om IONIQ 5:s innovativa funktioner och hur kunderna kan dra nytta av denna helt dedikerade BEV-modell.