Bild: Hyundai

Hyundai visar de första bilderna på elbilen INSTER

Hyundai har idag offentliggjort de första officiella bilderna på sin nya elbil i A-segmentet, INSTER. Namnet INSTER är inspirerat av orden “intim” och “innovativ” och speglar utvecklingen från den Korea-exklusiva bensindrivna modellen CASPER, som introducerades 2021. Den nya elbilen INSTER sätter en ny standard för vad konsumenter kan förvänta sig av en kompakt elbil, med imponerande räckvidd, toppmodern teknologi och avancerade säkerhetsfunktioner.

De avslöjade bilderna ger en första glimt av bilens robusta men kompakta SUV-profil. Signaturdetaljerna inkluderar LED-varselljus, blinkers med pixelgrafik och bakljus, vilket bidrar till den distinkta designen som följer Hyundais EV-designidentitet.

INSTER förväntas ha en maximal räckvidd på upp till 355 kilometer enligt WLTP-standard efter en full laddning. Detta är ett betydande steg framåt för elbilar i A-segmentet, där räckvidden ofta varit en begränsande faktor. Hyundai siktar på att tilltala en bred målgrupp genom att kombinera denna räckvidd med en kompakt och stilren design som är perfekt för stadsbruk.

Den officiella premiären för INSTER kommer att äga rum på Busan International Mobility Show i slutet av juni, där bilentusiaster och potentiella köpare får en närmare titt på denna nya modell. Noterbart är att INSTER kommer att marknadsföras under namnet CASPER Electric på den koreanska marknaden, vilket visar på Hyundais strategi att differentiera sina produkter beroende på region och marknadens preferenser.

Med INSTER strävar Hyundai efter att befästa sin position som en ledande aktör inom elbilsmarknaden, särskilt inom det snabbt växande segmentet för små och kompakta elbilar. Den nya modellen förväntas attrahera en bred målgrupp, från unga stadsbor till miljömedvetna förare som söker en pålitlig och innovativ elbil för vardagsbruk.