Suven ID.4 är Sveriges populäraste elbil hittills i år. Foto: Volkswagen

ID.4 mest registrerade elbilen i maj

Volkswagens leveranser av nya elbilen ID.4 fortsätter i hög takt. I maj registrerades 693 exemplar på den svenska marknaden, vilket gjorde den till den mest registrerade elbilen för andra månaden i rad. Volkswagen behöll dessutom positionen som total marknadsledare. Det är första gången i modern tid som Volkswagen är svensk marknadsledare två månader i rad.

I april blev Volkswagens nya elbil ID.4 den mest registrerade bilen av alla på den svenska marknaden. I maj behöll den förstaplatsen för elbilar och hamnade totalt på en sjätteplats.

ID.4 är med sina 2 250 registreringar hittills i år, januari-maj, den klart mest registrerade elbilen på den svenska marknaden. Även ID.3 fortsätter att ligga högt i topp. I maj registrerades 343 exemplar av ID.3, vilket innebar en fjärdeplats bland elbilarna och en total fjärdeplats hittills i år med 1 117 registreringar. Detta enligt statistik från BIL Sweden.– Det är väldigt glädjande att en hög volym av våra nya elbilar nu kan överlämnas till förväntansfulla kunder som valt att ta steget till 100 procent eldrift. Det är härligt att se att både ID.3 och ID.4 blir ett allt vanligare inslag på de svenska vägarna, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.De nya elbilarna bidrog stort till att Volkswagen även i maj intog positionen som total marknadsledare på den svenska personbilsmarknaden. Det är första gången i modern tid som Volkswagen är Sverige-etta två månader i rad.I maj registrerades totalt 3 541 nya Volkswagen personbilar, vilket gav en marknadsandel på 14,6 procent. Av dessa var 1 470 bilar laddbara (41,5 procent). Av de laddbara bilarna var 1 040 helt eldrivna (70,7 procent). Andelen helt eldrivna bilar av alla Volkswagen var 29,4 procent.Hittills i år har Volkswagen registrerat 3 371 nya elbilar på den svenska marknaden och är med god marginal det största elbilsmärket.

I maj registrerades totalt 3 541 nya Volkswagen personbilar, vilket gav en marknadsandel på 14,6 procent. Av dessa var 1 470 bilar laddbara (41,5 procent). Av de laddbara bilarna var 1 040 helt eldrivna (70,7 procent). Andelen helt eldrivna bilar av alla Volkswagen var 29,4 procent.Hittills i år har Volkswagen registrerat 3 371 nya elbilar på den svenska marknaden och är med god marginal det största elbilsmärket.– Orderingången är stark och vi har en fortsatt god tilldelning av elbilar för vår marknad. Vi ser särskilt fram emot den fyrhjulsdrivna prestandaversionen ID.4 GTX som börjar levereras under det tredje kvartalet. Ett litet orosmoln för andra halvåret är att det höga intresset vi just nu ser för elbilar kan mattas av på grund av de nya reglerna för förmånsbilar, säger Sten Forsberg.Volkswagens fem mest registrerade bilmodeller under maj 2021:

  1. ID.4 (693 bilar)
  2. Tiguan (611 bilar)
  3. Golf (566 bilar)
  4. Passat (471 bilar)
  5. ID.3 (343 bilar)