Bild: Morris Garages

IM: MG:s nya elbilsatsning gör entré på Geneva Motor Show

Geneva Motor Show 2024 blir skådeplatsen för en spännande global debut: IM, det nya elbilsmärket från MG:s moderbolag, SAIC. Detta markerar en betydande utveckling inom elbilsindustrin, där IM står för Intelligent Mobility. MG är stolt över att introducera denna banbrytande teknik, vilket understryker deras engagemang för innovation och framsteg inom fordonsindustrin.

IM:s hela modellutbud, inklusive den helt nya elektriska sedanen IM L6, kommer att ställas ut vid evenemanget. IM L6, som gör sin globala debut, är en helelektrisk sedan som erbjuder en blandning av avancerad teknik och innovativ design. Den utlovar imponerande prestanda med en acceleration från 0-100 km/h på under 3 sekunder och en exceptionell räckvidd på över 600 eller 800 kilometer, beroende på version.

Utöver IM, kommer MG att presentera den helt nya hybriden MG3 vid mässan. Denna modell representerar ett steg framåt för MG och visar på deras förmåga att kombinera traditionell fordonsteknik med moderna, hållbara drivlinor.

När IM lanseras i Europa 2025, kommer det att positionera sig inom premiumsegmentet. Märkets modeller kommer att präglas av ett starkt engagemang för avancerad teknologi, såsom körassistans, intelligenta och uppkopplade tjänster samt innovativa elmotorer. IM-serien kommer att omfatta både SUV:ar och sedaner, vilket ger en bred appeal till olika konsumentgrupper.

I Sverige kommer IM att lanseras av Hedin MG Sweden AB, som redan är distributör av MG. Denna expansion av MG:s närvaro i Sverige illustrerar företagets förtroende för den svenska marknaden och dess efterfrågan på elbilar.

Evenemanget i Genève kommer att ge en unik inblick i framtiden för MG och IM, och det är med stor förväntan som bilvärlden väntar på att få se dessa nya modeller i aktion.