Bild: Continental

Jaguar väljer Continental-däck för sin nya el-suv I-Pace

Jaguar Land Rover fortsätter att förlita sig på Continental när det kommer till originalutrustning. På den senaste modellen av sina helelektriska SUV, I-PACE, återfinns Continentals 22 tums PremiumContact 6 sommardäck med XL-klassificering (extra last) med ContiSeal -tekniken.

PremiumContact 6 är konstruerat speciellt för komfort och dynamisk körning. Däcket har enastående stabilitet vid kurvtagning även i höga hastigheter och ger därtill korta bromssträckor. PremiumContact 6 vann tidigare i år ADAC´s omfattande test av sommardäck, detta i dimensionen 205/55 R 16 V.

Vad gäller ContiSeal så är detta en teknologi som gör det möjligt för förare att fortsätta sin körning på ett säkert sätt även om ett däck skulle drabbas av punktering. ContiSeal däcken innehåller ett klibbigt lager som täcker insidan av däcket och tätar skador upp till 5 mm i diameter, på bråkdelen av en sekund. Även om föremålet som orsakat skadan ramlar ur däcket så hålls luften kvar i däcket. På detta sätt kan cirka 80 procent av de vanligaste punkteringarna och dess negativa konsekvenser förhindras.

Godkända däck för Jaguar I-PACE (finns även att köpa hos återförsäljarna):

Continental PremiumContact 6, 255/40 R22 103V XL

Under 2020 valde sex utav världens tio största tillverkare av elfordon däck konstruerade av Continental.

tjänster för däckhandel och för flottapplikationer samt digitala hanteringssystem för däck.