Finska Kempower blir officiell laddpartner till transportmässan eComExpo – både i Sverige och i Danmark. Bild: Kempower

Kempower – Officiell laddpartner för eComExpo i Sverige och Danmark

Kempower, det finska laddsystemsföretaget, kommer att stå som officiell laddpartner för transportmässan eComExpo i både Sverige och Danmark. Företagets laddsystem har snabbt blivit ett favoritval bland professionella laddoperatörer, särskilt för tung trafik.

“Att erbjuda provkörningar av el-lastbilar i alla storleksklasser är en viktig del i vårt erbjudande och då krävs det laddning som verkligen fungerar,” säger Anna Fägersten, marknadschef för eComExpo.

Kravet på fungerande laddning är tvådelat; inte bara måste fordonen ha laddning för att kunna köras, utan det erbjuder också ett tillfälle för människor att prova på att ladda, från anslutning av kontakter till övervakning av laddning i både fordon och laddare.

Att erbjuda laddning för tunga fordon på en mässa utgör en unik utmaning, eftersom det kräver en tillfällig lösning. Detta är relativt enkelt för personbilar men betydligt mer komplicerat för lastbilar, som oftast endast kan laddas med likström (DC).

Erik Kanerva, Director, Sales North Europe på Kempower uttrycker sin entusiasm för att vara den exklusiva laddpartnern för eComExpo i både Stockholm och Köpenhamn. “Vårt kunniga nordiska team kommer att vara på plats på båda evenemangen med en monter, och berättar gärna mer om våra snabbladdningslösningar.”

En av Kempowers unika erbjudanden är deras portabla DC-laddare, Kempower Movable Charger, som kan ge upp till 40 kW effekt och kan anslutas direkt till en 3-fas kontakt.

“Där det finns ett tillfälligt behov av snabbladdning eller möjligheter att flytta på laddningen, är Kempower Movable Charger en optimal lösning. Den används bland annat av evenemang, buss- och lastbilsdepåer, logistikcenter och bilverkstäder,” förklarar Kanerva.

Med Kempower vid rodret kommer besökare på eComExpo att få en smidig och stressfri upplevelse av att ladda ellastbilar, samtidigt som de får lära sig mer om den senaste tekniken inom området.