Kia e-Niro - Sveriges mest sålda elbil i februari. Foto: Kia

Kia e-Niro mest sålda elbilen

Stor efterfrågan på Kias laddbara modeller visar nyregistreringarna i februari:- Kia e-Niro mest sålda elbilen – Kia Ceed mest sålda laddbara bilen

Kia stärker positionen i omställningen mot mer hållbar mobilitet. I fjol blev märket Sveriges tredje största för fjärde året i rad samtidigt som andelen laddbart ökade till 61 procent. Hela 47 procent av alla laddhybrider som köptes av privatpersoner var en Kia under 2020. Kia Niro, som erbjuds som hybrid, plug-in hybrid och elbil, var den mest populära bilen när svensken själv fick välja. Det genomsnittliga koldioxidutsläppet för nyregistrerade Kia-bilar var 68 gram koldioxid per kilometer (WLTP) under 2020, lägst av alla märken undantaget de som enbart säljer elbilar.

Kia framstår allt mer som förstahandsvalet för de som väljer en laddbar bil. I februari var Kia Ceed-familjen bestående av Ceed Sportswagon och XCeed Plug-In Hybrid (810 bilar) de mest sålda laddbara bilmodellerna i Sverige, enligt statistik från Bil Sweden. Bland elbilarna tog crossovern Kia e-Niro (165 bilar) förstaplatsen med flest antal registreringar.

– Det är fantastiskt att se att våra laddbara bilar är nummer ett på marknaden, ett kvitto på kundernas förtroende och att Kia kan det här med elektrifierade bilar, säger Peter Himmer, VD Kia Motors Sweden.Satsningen på laddbara bilar fortsätter under 2021. Nu närmast med den nya sjusitsiga och fyrhjulsdrivna familjesuven Kia Sorento Plug-In Hybrid med en elektrisk räckvidd på upp till 57 km (70 km, stadskörning) och CO2 på 38 g/km (WLTP).

Helt nya Kia Sorento Plug-In Hybrid får premiär hos de svenska Kia-återförsäljare helgen 13 – 14 mars.