Bild: Kia

Kia EV6 har utsetts till ”Årets Bil i Tyskland 2022″

Kia EV6 har utsetts till ”Årets Bil i Tyskland 2022″ i kategorin “Premium” av tyska Årets Bil (GCOTY). Den prestigefyllda utmärkelsen delas ut samtidigt som Kia EV6 lanseras på marknaderna i Europa. I Sverige fick den innovativa crossovern sin efterlängtade premiär hos Kia-återförsäljarna helgen den 13-14 november.

EV6 utsågs till Årets premiumbil i Tyskland före konkurrenter som Hyundai Ioniq 5, Volkswagen ID.4, Audi Q4 e-tron och Skoda Enyaq av en jury bestående av 20 journalister.

– Kia EV6 är inte bara den första modellen baserad på vår nya Electric-Global Modular Platform (E-GMP), den är också först med den nya och djärva Opposites United-designfilosofin, säger Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer på Hyundai Motor Group. Den emotionella designen, imponerande räckvidden och ultrasnabba laddningen gör Kia EV6 till något alldeles extra. Vi är stolta över att ta emot utmärkelsen Årets premiumbil i Tyskland, det är ett erkännande för det briljanta arbetet från vårt dynamiska Kia-team.

Jason Jeong, vd Kia Europe: – Det är fantastiskt att se Kia EV6 vinna priset Årets premiumbil i Tyskland. Även om de första leveranserna av vår innovativa helelektriska crossover bara har börjat, är det tydligt att EV6 sätter nya standarder för laddningsprestanda, teknik och interiörutrymmen.

Den högteknologiska arkitekturen Electric-Global Modular Platform (E-GMP) gör att Kia EV6 når upp till 528 kilometer på en laddning samtidigt som avancerad 800V-teknik ger ultrasnabb laddning av batteriet (77,4 kWh), från 10 till 80 procent tar bara tar 18 minuter.

Kia EV6 erbjuds i bakhjuls- och fyrhjulsdrivna konfigurationer, 168 kW (229 hk) respektive 239 kW (325 hk). En prestandaorienterad fyrhjulsdriven modell lanseras i slutet av 2022: EV6 GT med 430 kW (585 hk) accelererar 0-100 km/h på bara 3,5 sekunder.