Kia EV9 har utsetts till "North American Utility Vehicle of the Year" och vunnit flera prestigefyllda utmärkelser i Europa och Sverige.

Kia EV9 hyllas internationellt

Kia EV9, en helelektrisk SUV, har erhållit den prestigefyllda utmärkelsen “North American Utility Vehicle of the Year™” från North American Car of the Year (NACTOY). Denna utnämning följer på en serie av internationella erkännanden, som stärker EV9:s position på den globala elbilsmarknaden.

Seungkyu (Sean) Yoon, VD och koncernchef för Kia North America och Kia America, framhäver att Kia EV9 representerar ett paradigmskifte inom SUV-segmentet. Han betonar att EV9 inte bara är ett användbart fordon utan också en exemplarisk elbil. Denna sjusitsiga SUV har fått beröm för sitt bidrag till elbilens utveckling med sin kombination av innovativ design, säkerhet, prestanda och teknik.

Juryn för NACTOY, bestående av 50 bilexperter från olika medier, baserade sitt beslut på kriterier som innovation, design, säkerhet, prestanda, teknik, förar- och användarupplevelse samt ekonomi. EV9:s framgångar sträcker sig även till Europa, där den är en av sju finalister för “Car of the Year 2024”. I Tyskland har EV9 även vunnit utmärkelsen för Årets lyxbil.

I Sverige har Kia EV9 vunnit två betydande utmärkelser: “Teknikens Världs Stora Bilpris” och “Årets elbil” av tidningen Elbilen. Denna uppskattning understryker bilens starka position på den svenska marknaden, där den har blivit en av de mest populära modellerna.

Kia har expanderat sitt utbud av EV9 med introduktionen av två nya modellvarianter – EV9 och EV9 Plus – som kompletterar toppmodellen Kia EV9 GT Line. Alla versioner är utrustade med en kraftfull drivlina, fyrhjulsdrift och dubbla elmotorer. Med startpriser från 807 900 kronor, fortsätter EV9 att vara en attraktiv modell på den svenska marknaden.

Denna serie av utmärkelser och försäljningsframgångar för Kia EV9 speglar en växande global uppskattning för innovativa och hållbara fordon inom elbilsmarknaden.