Bild: Kia

Kia EV9 kommer i två nya versioner i Sverige

Kia EV9, redan firad som Årets Elbil 2023 och finalist i Car of The Year 2024, expanderar sitt utbud på den svenska marknaden med lanseringen av två nya modellversioner – EV9 och EV9 Plus.

Dessa nya modeller, prissatta till 807 900 kronor respektive 837 900 kronor, erbjuder samma imponerande egenskaper som den hyllade Kia EV9 GT Line, inklusive kraftfull fyrhjulsdrift och ultrasnabb 800V-laddningsteknik.

Båda versionerna är utrustade med en avancerad drivlina som inkluderar fyrhjulsdrift och dubbla elmotorer, vilka levererar en maxeffekt på 283 kW (384 hk) och ett maximalt vridmoment på 600 Nm. Denna kraftfulla kombination möjliggör en acceleration från 0 till 100 km/h på endast 6,0 sekunder.

Ett av de mest anmärkningsvärda dragen hos dessa nya versioner är deras batterikapacitet på 99,8 kWh och förmågan till 240 kW ultrasnabbladdning. Detta innebär att användare kan ladda upp till 219 kilometers räckvidd på bara 15 minuter. Dessutom bidrar de aerodynamiska 19-tumshjulen till en imponerande räckvidd på upp till 512 km enligt WLTP-normen.

Standardutrustningen är lika generös i EV9 och EV9 Plus, med sju bekväma sittplatser och en förarmiljö utrustad med en tredelad panoramadisplay. Denna består av en 12,3-tumsskärm framför föraren, kompletterad med en ytterligare 12,3-tums informationsskärm och en 5,1-tumsskärm för klimatsystemet, DAB-radio samt Kia Connect.

Modellerna skiljer sig åt när det gäller ytterligare utrustning. EV9 Plus utmärker sig med autobroms vid backning, Relaxation-stolar fram, massagefunktion i förarstolen och quiltad veganläderklädsel. Den grundläggande EV9-modellen har adaptiv farthållare och elmanövrerade, ventilerade stolar, både fram och på ytterplatserna i andra raden.

Joakim Jöhncke, produktchef på Kia Sweden, kommenterar att “Kia EV9 har fått ett mycket gott mottagande och vi märker att det är en efterlängtad bilmodell. Det finns inte så många sjusitsiga SUV:ar att välja mellan. Att vi nu kan erbjuda den i fler modellversioner kommer att göra den tillgänglig för ännu fler köpare som behöver en rymlig elektrisk SUV.”

De nya Kia EV9-versionerna är tillgängliga för beställning hos svenska Kia-återförsäljare från och med nu.