Bild: Kia

Kia EV9 vinnare av Teknikens Världs Stora Bilpris 2024

Kia EV9 tilldelas den prestigefyllda utmärkelsen Teknikens Världs Stora Bilpris 2024.

Kia EV9 lanserades under hösten och har redan gjort ett starkt intryck på både experter och kunder. Modellen har snabbt blivit en populär el-SUV på den svenska marknaden.
Efter att ha blivit utsedd till Årets elbil och nominerats som en av sju finalister i Car of the Year hyllas modellen nu med ett av bil-Sveriges finaste priser: Teknikens Världs Stora Bilpris.

Teknikens Världs motivering:
”Den första riktigt kompetenta stora eldrivna suven under miljonen. Sju sittplatser, fyrhjulsdrift, lång räckvidd och stort lastutrymme – Kia EV9 har allt den stora familjen behöver. Rejäla utrymmen, snabb laddning och stabilitet även på oplogade vintervägar gör EV9 till den mest användbara elbilen i Sverige just nu.”

Teknikens Världs Stora Bilpris är en utmärkelse som har förärats årets mest intressanta eller bästa bilnyhet sedan 2009. Alla bilar som lanserats under 2023 har bedömts utifrån kriterier som innovation, effektivitet, utrustning, utrymmen och totalekonomi. Tio bilar var med i finalen, och som vinnare stod till slut Kia EV9.

– Vi är oerhört stolta över denna utmärkelse. Det är ett starkt erkännande av vår strävan att leverera innovativa och högkvalitativa bilar och vara lyhörda för vad kunderna efterfrågar. Kia EV9 levererar på de flesta plan och lämpar sig väl just för svenska förutsättningar, vilket gör det extra roligt att få priset, säger Peter Himmer, VD på Kia Sweden.

– Att Kia EV9 får Teknikens Världs Stora Bilpris ger en energikick till oss. Så vi får fira detta tillsammans med våra återförsäljare i hela landet.

Kia EV9 erbjuds i tre välutrustade versioner: Kia EV9 AWD, Kia EV9 PLUS AWD samt Kia EV9 GT Line. Sju sittplatser, fyrhjulsdrift, ultrasnabb laddning tack vare 800-voltsteknik och avancerade förarassistanssystem är standardutrustning.