Bild: KIA

Kia introducerar Plug&Charge

Kia skakar om den europeiska elbilsmarknaden genom att introducera sin nya Plug&Charge-laddningsteknik, en innovativ lösning som gör laddning av elbilar snabbare, säkrare och mer bekväm.

Tekniken debuterar med den nya EV9 och kommer att gradvis implementeras i Kias övriga elektrifierade modeller. Plug&Charge automatiserar laddningsprocessen, vilket eliminerar behovet av manuell identifiering vid offentliga laddningsstationer.

Helautomatiserad och Säker Laddningsupplevelse

Med Plug&Charge, behöver kunden endast ansluta sitt fordon till en kompatibel laddstation för att automatiskt starta laddningsprocessen. Systemet tar hand om all nödvändig säkerhetskontroll och identifiering. I vanliga fall måste en förare först verifiera sitt konto, antingen genom ett RFID-kort eller en mobilapp som Kia Charge, för att påbörja laddningen.

“Plug&Charge är en mycket bekväm teknik som ger minskad manuell hantering, vilket resulterar i en snabbare och smidigare process för våra kunder,” säger Sjoerd Knipping, Vice President of Marketing and Product på Kia Europe.

Avancerad Teknik för en Sömlös Kundupplevelse

Plug&Charge-teknologin använder digitala certifikat för att identifiera kundens konto och tillhörande laddningsplan med Kia Charge-konto. Systemet hanteras av Hubjects Plug&Charge-ekosystem, som samarbetar med laddningsoperatörer och mobilitetsoperatörer. Detta gör det möjligt för kunder att fortsätta använda funktioner som realtidsuppdateringar och navigationsstöd genom Kia Charge-appen.

Knipping lägger till, “Vi använder all tillgänglig teknik för att förbättra kundupplevelsen. Plug&Charge är en del av vår omfattande portfölj av avancerade laddningstekniker.”

Om Hubject

Hubject, en e-mobilitetsspecialist, har skapat en tjänst som möjliggör en sömlös och säker laddningsupplevelse. Hubject driver världens största oberoende laddningsnätverk, och dess plattform kopplar samman över 600,000 laddpunkter och mer än 2,000 B2B-partners i 60 länder.

Denna teknologi markerar en viktig milstolpe i övergången till eldriven mobilitet, vilket gör Kia till en stark konkurrent på den växande elbilsmarknaden i Europa.