Ford Explorer är redo att köra jorden runt tillsammans med äventyraren Lexie Alford Bild: Ford

Lexie Alford tar Ford Explorer på global elbilresa

Ford Explorer tar på sig utmaningen att köra över 28 000 km genom sex kontinenter. Målet? Bevisa elbilars kapabiliteter och återskapa en historisk resa.

Nice, Frankrike – Flaggorna var hissade och atmosfären var laddad när Lexie Alford, en amerikansk äventyrare och världsrekordhållare, startade motorn på Fords senaste elbil, Ford Explorer, för att påbörja en resa av episka proportioner. Med över 28 000 km framför sig över sex kontinenter, följer Alford i fotspåren av den legendariska äventyraren Aloha Wanderwell, som för 100 år sedan blev den första kvinnan att köra jorden runt i en Ford Model T.

En Resa Genom Tiden och Terräng

“Det här är inte bara en lång resa, utan ett hårt äventyr,” säger Lexie Alford, även känd som Lexie Limitless på grund av sina tidigare äventyr som inkluderar att vara den yngsta personen att besöka alla världens länder. “Jag ser verkligen fram emot att utforska nya platser och träffa underbara människor.”

Elbilars Framtid på Prov

Martin Sander, generaldirektör på Ford Model-e, Ford Europa, betonar att denna resa är mer än bara en publicitetsstunt. “Om Lexie lyckas ta sig runt i världen med en elbil, kan det övertyga fler om att elbilar är ett praktiskt och pålitligt alternativ för vardagen.”

Utmaningar och Förberedelser

Lexie kommer att köra en prototyp av Ford Explorer, som kommer att lanseras i Europa nästa år. Hon har genomgått en omfattande körkurs och har fått en unik inblick i Fords ‘väderfabrik’, där fordon utsätts för extrema tester.

Anpassad Rut och Supportteam

Resrutten kommer inte att replikera Aloha Wanderwells exakt, men kommer att anpassas efter väderförhållanden och tillgänglighet av laddningsinfrastruktur. Lexie har med sig ett team av säkerhetspersonal, medicinsk personal och Ford-experter som kan assistera med bilens mjukvara och andra behov.

Så Här Följer Du Resan

Intresserade kan följa Lexies äventyr genom hashtaggen #ChargeAroundTheGlobe eller via Fords egna sociala kanaler.

Med denna resa tar Ford och Lexie Alford elbilshistoria och äventyr till en helt ny nivå. Det återstår att se hur denna världsomspännande turné kommer att påverka framtiden för elbilar och hållbar resande.