Bild: Mazda

Mazda lanserar 7-sitsiga SUV:n CX-80

Mazda stärker sin position på den europeiska bilmarknaden med lanseringen av sin största och mest mångsidiga modell hittills, CX-80. Denna 7-sitsiga SUV är den andra bilen som baseras på företagets större plattform efter introduktionen av CX-60. CX-80 är designad för att maximera komfort och användarvänlighet och erbjuder en rad avancerade funktioner som är anpassade för både familjebruk och mer krävande körförhållanden.

Designfilosofin bakom CX-80 är Mazdas prisbelönta Kodo – Soul of Motion, som betonar elegans och rena linjer inspirerade av en minimalistisk japansk estetik. Bilen har en längd på nästan fem meter och en hjulbas som sträcker sig över tre meter, vilket gör den till en av de rymligaste i sitt segment. Det interiöra utrymmet är flexibelt med upp till sju sittplatser och möjligheten att fälla ner sätena på både andra och tredje raden för ytterligare lastkapacitet.

Förutom de traditionella komfortfunktionerna, som 3-zons klimatanläggning och avancerade säteskonfigurationer med kaptensstolar, erbjuder CX-80 modern teknologi som Alexa röststyrning och en innovativ dragkroks-vy för 360 graders parkeringskamera, vilket underlättar vid manövrering med släpvagn.

Drivlinan i CX-80 inkluderar en kraftfull laddhybrid med en systemeffekt på 327 hästkrafter och en bränslesnål 6-cylindrig dieselmotor. Laddhybriden kommer med ett 17,8 kWh litiumjonbatteri som ger en elektrisk räckvidd på upp till 60 kilometer. Både laddhybriden och dieselmotorn är kopplade till en 8-växlad automatlåda och erbjuder fyrhjulsdrift.

Med ett startpris på 539 300 kronor för dieselmotorn och 563 400 kronor för laddhybriden, positionerar Mazda CX-80 sig som ett attraktivt alternativ för den som söker en stor, tekniskt avancerad och miljövänligare SUV. Försäljningen inleds i maj och de första leveranserna till Sverige är planerade till efter sommaren. Denna SUV representerar ett nytt kapitel för Mazda, där man kombinerar rymlighet, lyx och teknisk innovation.