Mercedes-ägare får tillgång till Nordens största laddnätverk

Nu får alla som är anslutna till Mercedes Me Charge tillgång till Nordens största laddnätverk – Recharge. Nätverket, som tidigare hette Fortum Charge & Drive, ger Mercedes Me kunder tillgång till fler än 2.300 laddpunkter i Sverige, Norge och Finland. Däribland hundratals snabbladdare.

Mercedes Me Charge är ett system som gör det möjligt för den som kör en laddbar Mercedes att ladda på fler än 200.000 laddpunkter i Europa – och få allt på en enda faktura. Totalt är fler än 400 olika operatörer inkopplade men kunden behöver bara ett enda abonnemang. Dessutom tar navigatorn i alla laddbara Mercedes hänsyn till var dessa laddare finns när rutter planeras. Alla anslutna operatörer i Sverige erbjuder också 100% grön el.

Nu kopplas även Nordens största laddnätverk på Mercedes Me Charge. Recharge som startades av Fortum, men som nu ägs av Infracapital Ltd och Fortum, gör nu 2.300 laddpunkter i Norden tillgängliga. Av dessa är upp emot 1.000 snabbladdare (DC) och över hundra ultrasnabbladdare på upp till 350 kW.

– Genom ett enda avtal kan den som kör Mercedes-Benz vara säker på att få många laddpunkter, bra priser och snabb laddning, säger Louise Grimsgård som är ansvarig för elbilsfrågor på Mercedes-Benz Sverige AB.

– Nu när Recharge ingår så kan vi verkligen säga att detta är en perfekt lösning för svenska kunder.

Priserna* för att ladda på Recharge i Sverige med Mercedes Me är 3,18 kr/kWh för AC, 5,16 kr/kW för DC snabbladdning och 5,29 kr/kWh för Ultrasnabbladdning.

*21-06-01