Mercedes-Benz öppnar nu sin första laddstation i Europa. Stationen som har sex laddplatser, med upp till 300 kW kapacitet per plats, ligger i Mannheim i Tyskland.

Mercedes-Benz öppnar första laddstationen i Europa

Mercedes-Benz har officiellt öppnat sin första laddstation i Europa, belägen i Mannheim, Tyskland. Detta är ett stort steg i företagets ambition att etablera ett eget globalt laddnätverk. Stationen, som drivs i samarbete med energibolaget E.ON, erbjuder sex laddplatser med imponerande 300 kW kapacitet per plats.

Ett globalt nätverk för framtiden

I januari avslöjade Mercedes-Benz sina planer på att bygga ett globalt laddnätverk. Företagets vision är att före 2030 ha mer än 2000 laddstationer med över 10 000 laddplatser runtom i världen. Dessa laddstationer kommer att vara öppna för alla elbilsmärken, men Mercedes-kunder kommer att ha fördel av ytterligare digitala funktioner, såsom förmågan att boka laddtid automatiskt i förväg.

Mercedes-Benz strävar efter höga standarder

Koncernchefen för Mercedes-Benz, Ola Källenius, betonar företagets mål att erbjuda en laddupplevelse som matchar kvaliteten på deras bilar. “Vi ska erbjuda en laddupplevelse som är i nivå med våra bilar,” säger han.

Snabb laddning och användarvänlig design

Stationen i Mannheim är unik med sina sex kraftfulla 300 kW laddare, designade för att ge maximal effekt till varje ansluten bil. Denna kapacitet innebär att kompatibla bilar kan laddas med energi för 20 mils körning på bara 10 minuter. Stationen är utformad för att vara lättillgänglig och användarvänlig, med tak över laddplatserna och möjlighet att köra genom anläggningen. Den är även anpassad för större transportbilar som Mercedes-Benz eSprinter.

Expansion i Europa

Fram till slutet av 2024 siktar Mercedes-Benz på att ha 200 laddpunkter i drift i Europa. Detta initiativ är en del av ett större samarbete med E.ON och representerar en viktig del i Mercedes-Benz strategi för att underlätta övergången till elektriska fordon.