Mercedes-Benz GLS 2023 . Bild: Mercedes Mercedes-Benz GLS 2023

Mercedes-Benz största SUV uppdaterad

Nu visas de första bilderna på uppdaterade versionen av Mercedes-Benz fullvuxna suv GLS. Den 7-sitsiga bilen får ännu mer teknik och alla versioner kommer att vara mildhybrider med 48-voltsteknik.

Mercedes-Benz GLS är märkets rymligaste bil. Med plats för sju personer i högsta komfort och samtidigt med off-road och dragegenskaper utöver det vanliga.

Den uppdaterade versionen får en del nya designelement, men framför allt så är samtliga motoralternativ försedda med 48-volts mildhybridteknik.Liksom GLE, som nyligen visades, får den också nyaste versionen av infotainmentsystemet MBUX. Med bland annat navigation som ka ta hänsyn till om bilen körs med släp. Ett släp som för övrigt får väga upp till 3 500 kg!

Kör man i off-road läge visar systemet information om bland annat styrvinkel och lutning. Dessutom kan då bilens 360° kamera användas för att skapa en ”genomskinlig motorhuv”. Alltså att kamerorna visar vad som finns direkt framför bilen och under motorhuven.

Den som har behov att kunna ta sig fram extra bra kan beställa bilen med off-road paket. Då är bland annat markfrigången 30 mm högre och ett rejält underredsskydd är monterat.

Redan från början kommer nya GLS i tre helt olika utföranden – alla med 4MATIC fyrhjulsdrift.Mercedes-Benz GLS kommer som GLS 450 4MATIC (381 hk) och GLS 580 4MATIC (517 hk) med bensinmotorer och i dieselversionerna GLS 350 d 4MATIC (269 hk) och GLS 450 d 4MATIC (367 hk).

Den som vill ha mesta möjliga lyx kan välja Maybach versionen med benämningen Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC som ger 557 hk.

Är det prestanda som eftersöks finns V8-bestyckade Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ med 612 hk som tar bilen 0-100 på bara 4,2 sekunder.

Alla modeller har dessutom 22 extra hästkrafter i elmotorn som kan användas för antingen prestanda eller avgaslös körning till exempel vid jämn fart på landsväg (segling) eller vid rangering i till exempel garage.

Alla modeller byggs i Mercedes-Benz fabrik i Tuscaloosa i USA. En fabrik som bidrar till att Mercedes-benz idag faktiskt är en av USA’s största bilexportörer!

Bränsleförbrukningen (enligt WLTP) för nya GLS är preliminärt 12,8 – 14,1 l/100 km medan CO2-utsläppen är mellan 289 – 314 g/km.