Mercedes-Maybach EQS 680 SUV Bild: Mercedes

Mercedes-Maybachs första elbil

Mercedes-Maybach presenterar EQS 680 SUV – en lyxig elbil med imponerande räckvidd och oöverträffad komfort. En banbrytande modell för det exklusiva segmentet.

Mercedes-Maybach har nyligen presenterat sin första elbil, Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, som kombinerar den exklusiva lyxen från Maybach med den elektriska prestandan från Mercedes-EQ. Baserad på EQS SUV, erbjuder denna nya modell en rad sofistikerade funktioner och detaljer som förväntas av det tyska lyxvarumärket.

EQS 680 SUV skiljer sig direkt från en vanlig EQS SUV med sin distinkta Maybach-design och den ikoniska tvåtonslacken med handmålad pinstripe. Men det är på insidan som den verkliga lyxen uppenbarar sig, särskilt i baksätet där bilens ägare förväntas spendera mest tid. Standardutrustningen inkluderar Executive-säten med ventilation, massage och värme för nacke och axlar, samt separat massage för vaderna i fotstöden.

För den som vill ha ännu mer lyx finns tillvalet First Class Rear, som innebär att en mittkonsol löper från instrumentbrädan till det bakre ryggstödet. Konsolen är utrustad med mugghållare med kyla och värme, samt kyld förvaring för champagne och specialdesignade, försilvrade champagneglas.

Kupén är konstruerad för att erbjuda optimal komfort, med flerstegsfiltrering av luftkvaliteten och AIR BALANCE-systemet som kan sprida olika dofter för att förstärka olika sinnesstämningar. Störande ljud från vägbana, vind och drivlina har minimerats, medan Burmester® 4D Surround System med 15 högtalare och exciters skapar en musikupplevelse som känns fysiskt i sätena.

EQS 680 SUV drivs av en permanent fyrhjulsdrift och har en effekt på 650 hk/484 kW samt ett max vridmoment på 950 Nm. Bilen accelererar från 0-100 km/h på bara 4,4 sekunder, och räckvidden är upp till cirka 60 mil. DC-laddning på upp till 200 kW innebär att endast 15 minuters laddning ger ungefär 22 mils extra räckvidd.

Säljstart för Mercedes-Maybach EQS 680 SUV är planerad till sommaren, med de första leveranserna som sker under hösten.