Bild: MG

MG4 Electric får fem stjärnor från Euro NCAP

Den nya halvkombin MG4 Electric uppnår högsta betyg under den senaste omgången av Euro NCAP-säkerhetstester.

Som en del av testprocessen – som testar för barn och vuxna passagerares säkerhet, skydd av sårbara trafikanter samt assistansfunktioner – tilldelade Euro NCAP fem stjärnor till alla MG4-versioner, inklusive standard-, komfort- och luxury-modeller. I Sverige säljs just nu endast Luxury-versionen som kommer med bland annat värmepump, rattvärme och 360° kamera.

MG4 är utrustad med MG Pilot – som är ett omfattande paket av säkerhetsutrustning – för att erbjuda extra skydd. Förarhjälp som aktiv nödbromsning, adaptiv farthållare och körfältsassistent ingår som standard i alla versioner.

– Vi är mycket stolta över nya MG4 Electric. Fem stjärnor i Euro NCAP är ytterligare ett steg i rätt riktning till att bli det största elbilsmärket i Sverige. Vi erbjuder våra kunder prisvärda och säkra bilar, MG är elbilsmärket för alla, säger Tomas Ernberg, vd Hedin MG Sweden AB.

Euro NCAP-bedömningen är det första testresultatet för MG:s nya elbilsplattform: Modular Scalable Platform (MSP). En ny och anpassningsbar fordonsarkitektur designad för att stödja nästa generations MG-bilar i hela Europa. Plattformen möjliggör till exempel bättre köregenskaper, en större interiör och snabbare laddning.

Sedan 1997 har European New Car Assessment varit riktmärket för säkerhet i nya fordon som säljs i Europa. Euro NCAP utför omfattande, objektiva och oberoende säkerhetsutvärderingar, där de även tar hänsyn till standardhjälpsystem och passiv säkerhet.