Bild: MOVS

MOVS expanderar och blir först med elsparkcyklar på abonnemang

Intresset för mikromobilitet fick en skjuts efter pandemin, vilket märkts av i svenska MOVS ökade försäljningssiffror. Nu expanderar den ledande abonnemangstjänsten för cyklar, elcyklar och elmopeder och blir först med att introducera elsparkcyklar med ett flexibelt abonnemang. Med MOVS hyr man sitt fordon till en fast månads-kostnad och har därmed ett eget ansvar jämfört med delningstjänsterna. Genom satsningen ska MOVS fortsätta bidra till enkel, prisvärd och hållbar mikropendling.

Enligt en studie om resande i svenska storstäder från insiktsbolaget WSP har pandemin bidragit till att fler övergått till mikromobila färdmedel. Det märks i Movs Technology Groups försäljningssiffror som ökade med 55 procent under årets första månader. Företaget, som erbjuder uthyrning av cyklar, elcyklar och elmopeder, tar nu nästa expansiva steg och utökar sitt erbjudande med elsparkcyklar.

– En stor fördel med våra elsparkcyklar är att det finns ett personligt ansvar i jämförelse med delningstjänsterna, du har ett ägandeskap över ditt fordon så länge du har abonnemang hos oss. Våra fordon används dessutom till mer än tillfälliga resor och underlättar vardags-pendlingen i större utsträckning, säger Mikael Klingberg, vd på MOVS.

Utöver att mikromobilitet ökat i popularitet under pandemin visar studien från WSP att fler också väljer bilen som ett sätt att undvika kollektivtrafiken. Då MOVS vill revolutionera pendlandet och lösa storstädernas problem med trängsel, köer, stress och höga utsläpp, är tjänsten designad för att minska steget till att välja lätta fordon i stället för bilen – bland annat genom ett smidigt och prisvärt upplägg utan eller med bindningstid.

– För att konkurrera ut bilen måste alternativa fordon bli mer lättillgängliga utan krav på större investeringar för kunden. Det erbjuder vi via MOVS och jag blir glad över att många vill testa vår tjänst och nu förhoppningsvis även testa elsparkcykel som ett pålitligt alternativ för vardagspendlingen, säger Mikael Klingberg, vd på MOVS.

Under året kommer företaget fortsätta introducera erbjudandet i fler svenska storstäder. Stockholmare kan besöka MOVS nyöppnade showroom på Vasagatan 27 för att testa på fordonen i MOVS flotta.

Källor:

https://www.wsp.com/sv-SE/insikter/wsps-stora-mobilitetsstudie-2021