Nästa generation MINI Cooper. Bild MINI Cooper

Nästa generations MINI Cooper

MINI blickar mot en elektrisk framtid med nästa generations Cooper, en stadsvänlig bil med stor elektrisk prestanda, redo att transformera urbana utflykter.

MINI, det brittiska ikoniska märket som nu är en del av BMW Group, utmanar framtidens gränser för urban mobilitet med lanseringen av nästa generations MINI Cooper. Trots att bilens exakta design ännu är dold under kamouflage, har några spännande detaljer redan avslöjats.

Ända sedan återlanseringen för mer än två decennier sedan har MINI stått för ett unikt koncept – liten storlek men med maximal användbarhet. Den nya MINI Cooper behåller denna filosofi men tar den in i en ny era med en helt elektrisk drivlina som erbjuder den smidighet och det kreativa utnyttjandet av utrymme som MINI är känt för.

MINI Cooper gjorde sin elektriska debut 2020 och har sedan dess varit den mest sålda varianten av modellen. Av nästan 300 000 MINI-bilar som såldes globalt förra året, var mer än 43 000 elektriska. Dessutom kommer den nuvarande generationen att släppas som cabriolet i sommar, vilket gör den till en av världens första elektriska cabrioleter.

Den nya MINI Cooper, som kommer i ett 3-dörrarsformat, kommer att erbjudas i två elektriska versioner: MINI Cooper E och MINI Cooper SE. Båda versionerna erbjuder den klassiska “go-kart”-känslan som MINI är känd för, med Cooper E som har en effekt på 135 kW och ett batteri på 40,7 kWh, och Cooper SE med en effekt på 160 kW och ett batteri på 54,2 kWh. Den elektriska räckvidden för dessa modeller kommer att vara mellan 300 och 400 kilometer, perfekt för stadsäventyr.

Interiören har designats med fokus på flexibilitet, med fyra säten och ett bagageutrymme som kan utökas vid behov.

Nästa generations MINI Cooper representerar starten på MINIs nya elektriska kärnfamilj, som kommer att kompletteras av den elektriska MINI Countryman, som ska börja produceras på BMW Groups fabrik i Leipzig från november 2023, och MINI Aceman, som väntas lanseras år 2024. Från början av 2030-talet kommer MINI att vara ett helt elektriskt bilmärke, vilket visar deras djärva vision för en grönare framtid.