Nima vill vara en motpol till dagens höga priser för snabbladdning genom att erbjuda ultrasnabb och bekväm laddning till ett pris som vi menar gör det enklare och billigare att köra elbil – 4:50 kronor per kWh. Bild: Nima

Nima lanserar ultrasnabb laddning till lågt pris

Nima Energy (Nima) introducerar en attraktiv laddlösning för elbilsägare som strävar efter enklare och mer kostnadseffektiv elbilsladdning. Med sitt nya erbjudande om ultrasnabb laddning till ett oslagbart pris av 4:50 kronor per kWh, utmanar Nima den rådande marknadstrenden av höga priser för snabbladdning.

Marcus Landelin, vd på Nima Energy, betonar vikten av tillgänglig och prisvärd publik snabbladdning, särskilt för dem som saknar tillgång till hemmaladdning och kommersiella transportörer. Nima strävar efter att vara en ledande aktör inom denna sektor genom att erbjuda laddning till ett pris som gör elbilskörning både enklare och billigare.

Med Nimas laddstationer kan elbilsanvändare njuta av fördelarna med ultrasnabb laddning och ladda upp till 30 mil på bara 15 minuter. Exemplet av en bilist som kör 1500 mil per år illustrerar tydligt besparingarna som kan göras när man väljer Nimas laddstationer framför dyrare alternativ.

För att underlätta omställningen till förnybar energi i Sverige, betonar Landelin behovet av en modern och välutvecklad laddinfrastruktur som erbjuder snabb, enkel och prisvärd laddning på strategiska platser. Alla Nimas laddpunkter är utrustade med kapaciteter på upp till 300 eller 400 kW, vilket möjliggör denna snabba laddning.

Förutom sin hastighet, är det också enkelt att ladda hos Nima. Användare kan välja att blippa sitt betalkort direkt vid laddaren, använda mobila betalningslösningar, betala via Nimas app eller använda AutoCharge-funktionen. Priset på 4:50 kronor per kWh gäller oavsett betalningsmetod.

Nima har en ambitiös plan att bygga 1250 laddpunkter i Norden till 2026, med de första stationerna öppnande i Skillingaryd, Munkedal och Kristianstad i december. Priset på 4:50 kronor per kWh är en del av Nimas åtagande att hålla ett konkurrenskraftigt och rättvist pris som speglar marknadens förändringar.