Bild: Nissan

Nissan avtäcker Hyper Urban elbilskoncept

Nissan har digitalt presenterat sin första konceptbil i en serie elektriska fordon inför den kommande Japan Mobility Show. Benämnd som Nissan Hyper Urban, är detta fordon en del av en större satsning som syftar till att berika livet för sina kunder samtidigt som man fokuserar på hållbarhet och nytänkande teknologi.

Nissan kommer att avtäcka efterföljande modeller den 10:e, 17:e och 19:e oktober, med en första visning på Japan Mobility Show den 25 oktober. Samtliga bilar i serien kommer att bära prefixet ‘Hyper’ för att förstärka den emotionella inverkan som de förväntas göra.

Förutom att varje koncept kommer att ha unika egenskaper anpassade till olika livsstilar, har Nissan Hyper Urban inbyggda V2H (Vehicle-to-Home) och V2G (Vehicle-to-Grid) funktioner. Dessa möjliggör för kunderna att leverera överskottsenergi till elnätet och deras hem, därmed bidrar de till en hållbar energihantering.

AI-baserad intelligens i bilens laddningssystem balanserar energiflödet effektivt mellan bilen och elnätet. Långsiktig hållbarhet understöds också genom möjligheten till hårdvaru- och mjukvaruuppdateringar, vilket säkerställer att bilen förblir aktuell över tid.

Designmässigt strävar Nissan Hyper Urban att balansera mellan sofistikerad elegans och funktionalitet. Den limefärgade karossen skiftar i nyans beroende på ljus och vinkel, och dess saxformade dörrar inte bara förbättrar aerodynamiken men också bidrar till en sportig silhuett. Interiören är lika mångsidig, med framstolar som kan fällas ner i baksätet för avkoppling, och en anpassningsbar instrumentpanel och skärm.

I en tid där elektrifiering och hållbarhet är kritiska ämnen inom transportsektorn, markerar Nissan Hyper Urban en viktig milstolpe i företagets strävan att framhäva en framtid med hållbara och intelligenta mobilitetslösningar.

För mer information om kommande konceptbilar från Nissan, besök Nissans JMS-sida.

Avslutningsvis symboliserar Nissan Hyper Urban och dess följande syskon inte bara Nissan’s vision för framtiden, men också potentiellt en ny standard för elektriska fordon globalt.