Foto: Unsplash

Nordiska laddstolpar populärast hos bostadsrättsföreningar

I den undersökning som informationsportalen Laddsmart nyligen genomförde bland aktörer som erbjuder laddstolpar till bostadsrättsföreningar (BRF) visar det sig att de laddstolpsmärken som är populära på privatmarknaden också är populära hos BRF. Det är de nordiska varumärkena, med norrmännen i täten, som förekommer oftast vid BRF-installationer, d.v.s. norska Easee, följt av svenska Charge Amps och norska Zaptec.

När Laddsmart pratar med av deltagarna i undersökningen, EFUEL som är en av Sveriges ledande operatörer inom elbilsladdning så erbjuder de i dagsläget endast en av de nämnda laddstolparna:

– Vi har valt att endast fokusera på den norska laddstolpstillverkaren Easee. Helt enkelt för Easee enligt oss tillhandahåller den bästa laddningslösningen på marknaden idag. Både för bostadsrättsföreningar med sin modell “Charge” och privata hem med sin modell “Home, berättar Rasmus Bender, VD på EFUEL.

En annan laddningsoperatör, Laddboxbolaget, erbjuder däremot en mängd olika laddboxar och deras VD Niklas Gran berättar: “De modeller vi idag säljer mest av till bostadsrättsföreningar är Easee Charge och Charge Amps Aura. Båda laddstolparna erbjuder en rad funktioner som passar de flesta behov och situationer. Generellt efterfrågar bostadsrättsföreningar ett robust system som lätt går att bygga ut. Dessutom har båda laddstolparna uttag vilket ger slutanvändaren möjlighet att koppla vilken kabel de vill till laddboxen vilket är ett stort plus.”

Läs hela undersökningen här: Marknadsundersökning: Laddstolpar i BRF 2022