Dacia Spring. Foto: Dacia

Nu lanseras Dacias första 100% elbil internationellt

Nu öppnar Dacia ett nytt kapitel i sin historia med lanseringen av Dacia Spring, varumärkets första 100% elbil. Dacia, som ingår i Groupe Renault-koncernen, drar nytta av den unika kunskap och erfarenhet som företaget och Renault-Nissan-Mitsubishi Alliansen bidragit med, pionjärer inom elektrisk mobilitet i över 10 år.

Dacia Spring är en r-EV-olution. Det är den mest prisvärda elbilen i Europa, vilket gör elektrisk mobilitet tillgänglig för fler människor och inom fler användningsområden.

Modellen är huvudsakligen en stadsbil med SUV-look och uppfyller flertalet kundbehov till ett oslagbart pris. Den har gott om plats för 4 vuxna och en räckvidd på 230 km WLTP (305 km WLPT City)Dacia Spring är anpassad till helt nya typer av transporter i stadsmiljö och kommer i tre olika versioner (beroende på marknad);

  • en version för privatkund
  • en version för biluthyrningsföretag och bildelningsflottor till ett oslagbart pris.
  • från 2022 kommer N1-versionen, Dacia Spring Cargo med ett stort lastutrymme. Utan baksäte och ett bagageutrymme på 1100 liter och en nyttolast på 325 kg, perfekt för hantverkare och sista milen-leveranser in till staden.

Dacia Spring erbjuds till ett pris från 16.990 Euro i Frankrike. I Sverige är priser och lanseringsdatum ej fastställda ännu.