Laddassistans - ny elbilsförsäkring. Bild: Acisstansekåren

Ny laddassistansförsäkring räddar elbilsägaren vid akut elbrist

Assistancekåren lanserade i samband med eCarExpo Sveriges första försäkring för laddassistans till elbilar. Den nya försäkringen ”Laddassistans” bidrar till att öka tryggheten för elbilsägare att aldrig bli stående med en urladdad elbil.

– Vi hoppas kunna minska räckviddsoron och bidra till ökad elbilsomställning, säger Mats Nilsson,vd för Assistancekåren Sweden AB.

För många elbilsägare finns en oro för att inte nå fram till laddplatsen eller att bli stående på en laddplats som inte fungerar. Många tvekar också att köpa en elbil av samma orsak. Som ett svar på dessa behov lanserar nu Assistancekåren Sveriges första laddassistansförsäkring med utlovad snabb ankomsttid i hela landet.

– Med Laddassistans suddar vi ut begreppet räckviddsångest. Vi ger personer som kör elbil en ökad trygghet och elbilsleverantörer och återförsäljare ett extra mervärde till sina kunder, säger Mats Nilsson, vd på Assistancekåren Sweden AB.

Vid behov av hjälp med en urladdad elbil kan elbilsägaren ringa ett telefonnummer dygnet runt. Positionering sker under samtalet och ankomsttid genereras i realtid. Den urladdade elbilen tas till närmsta laddplats, eller akutladdas på plats, oavsett var bilen befinner sig i landet eller vem som kör elbilen.

– Vi ger alla Sveriges elbilsägare en möjlighet att försäkra sig om samma snabba hjälp dygnet runt om du blir stående med urladdad elbil, från Ystad till Kiruna, på landsbygd och i tätort. Med vår rikstäckande Laddassistans hoppas vi kunna bidra med en ännu snabbare omställning till elbilar för Sveriges bilägare avslutar Mats Nilsson, vd på Assistancekåren Sweden AB.

Utöver fördelen att snabbt få hjälp vid akut elbrist har Laddassistans ingen självrisk och kan aktiveras på hemsidan www.assistancekaren.se för 249 kr per år. Den är oberoende av andra försäkringar och gäller för alla bilmärken. Assistancekåren arbetar nu aktivt med utbildning och att aktivera samarbeten med marknadens elbilsleverantörer.