Nu är första bilderna på helt nya Mercedes-Benz CLE här. Bild: Mercedes-Benz

Ny Mercedes-Benz CLE presenteras – Laddhybrid kommer senare

Mercedes-Benz har officiellt avtäckt den helt nya tvådörrars CLE-modellen, en sportig och teknologiskt avancerad bil som kombinerar attribut från de uppskattade C- och E-Klass modellerna.

CLE-modellen fortsätter Mercedes-Benz tradition av eleganta tvådörrars bilar och representerar en fusion av koncept och teknik från E-Klass och C-Klass, vars coupé och cabrioletversioner den tar över. Den spännande CLE Coupé planeras att lanseras under hösten, följt av en cabrioletvariant under nästa år.

Med sina sportiga proportioner, långa hjulbas och korta front, skapar bakhjulsdrivna CLE en dynamisk profil som förkroppsligar själva kärnan av en sportig coupé. Med en längd på 4 850 mm, en bredd på 1 860 mm och en höjd på 1 428 mm blir CLE den största coupén i mellanklassen, vilket resulterar i generösa innerutrymmen.

CLE-modellen har sänkts 15 mm som standard och har en komfortfjädring som balanserar mellan avkopplande komfort och sportig reaktivitet. För dem som söker ännu mer dynamik finns möjligheten att uppgradera till DYNAMIC BODY CONTROL och bakaxelstyrning.

Den digitala teknologin i CLE tar ett stort kliv framåt och delar många av de innovationer som presenterats i den nyligen lanserade E-Klassen. Dessa inkluderar 5G-uppkoppling och möjligheten att ladda ner appar direkt till bilen. En av dessa tillägg, ENERGIZING COMFORT, tillåter föraren att justera allt från massage och inredningsbelysning till musikval och klimatkontroll baserat på önskad atmosfär.

Mercedes CLE kommer initialt med två bensinmotorer och en diesel, alla mildhybrider med 48 volts elsystem. Elmotorn kan leverera en extra kraft på 17 kW (23 hk) och ett extra vridmoment på 200 Nm. Men det mest spännande för gröna bilentusiaster är att Mercedes-Benz har bekräftat att det kommer att finnas en laddhybridmodell av CLE längre fram.

Specifikationerna för de två första modellerna är imponerande: Dieselmodellen CLE 220 d har en utgång på 197 hk, bränsleförbrukning från 4,7 l/100 km och accelererar från 0-100 km/h på 7,5 sekunder. Toppmodellen CLE 450 4MATIC levererar 381 hk, går från 0-100 km/h på endast 4,4 sekunder, och har en bränsleförbrukning från 7,8 l/100 km.

Mercedes-Benz CLE kombinerar snygg design med modern teknologi och sportiga prestanda, och vi ser fram emot att få se laddhybridmodellen i framtiden.