Bild: Ford

Ny PHEV-drivlina för Ford Tourneo Connect

Ford stärker nu sin position inom segmentet för mångsidiga familjefordon genom lanseringen av en ny plug-in hybrid drivlina för Tourneo Connect. Denna utveckling markerar en viktig milstolpe för företaget när de fortsätter att bredda sitt utbud av elektrifierade fordon. Den nya Tourneo Connect Plug-In Hybrid (PHEV) modellen representerar ett signifikant steg mot en mer flexibel och miljöanpassad mobilitet, där användarna kan njuta av upp till 110 km körning på ren eldrift.

Denna drivlina är inte bara en teknisk uppgradering, utan även en del av Fords bredare strategi att elektrifiera sin flotta. Med introduktionen av denna teknik i Tourneo Connect-serien, tillsammans med de kommande modellerna som E-Tourneo Courier och Tourneo Custom Plug-In Hybrid, signalerar Ford ett klart och tydligt engagemang för hållbar utveckling. Företagets satsning på elektrifierade drivlinor stärker dess konkurrenskraft på en marknad som alltmer efterfrågar gröna alternativ.

Tourneo Connect PHEV utrustas med en 1,5-liters EcoBoost-bensinmotor, kopplad till ett högspänningsbatteri och en elmotor, vilket levererar en sammanlagd effekt på 150 hk och 350 Nm i vridmoment. Med möjlighet att snabbladda batteriet upp till 50 kW på offentliga laddstationer och hemmaladdning upp till 11 kW, positionerar sig detta fordon som ett idealiskt val för dem som söker en flexibel lösning för både stadskörning och längre resor.

Förutom den tekniska kapaciteten, erbjuder den nya modellen en rad förarvänliga funktioner och körlägen som EV Now, EV Auto, och EV Later, vilka möjliggör en anpassad och energieffektiv körupplevelse. Den innehåller också avancerade förarassistanssystem som Pro Trailer Backup Assist och Intelligent Adaptive Cruise Control, vilka bidrar till en säkrare och mer avkopplande körning.

I takt med att fler städer inför lågutsläppszoner, kommer Tourneo Connect PHEV:s förmåga att köra med nollutsläpp att vara en avgörande faktor för många konsumenter. Med en rymlig interiör och moderna tekniska lösningar som digital cockpit och infotainmentsystemet SYNC, bekräftar Ford sin ambition att inte bara möta dagens, utan även morgondagens mobilitetsbehov.