Bild: BMW

Nya BMW CE 02 är 100% elektrisk

BMW Motorrad fortsätter att omdefiniera elektrisk urban mobilitet med lanseringen av sin nya eParkourer, BMW CE 02. Avsedd för yngre förare som utforskar stadslandskap, skiljer sig CE 02 från traditionella e-motorcyklar och e-scooters genom att erbjuda en unik blandning av smidighet, praktisk användning och robust design.

Två år efter att BMW presenterade sin första elektriska motorcykel, BMW CE 04, ger sig varumärket in i ett nytt segment med CE 02. Dess design, som är nedbantad till det essentiella, och robusta hjul lovar äventyr på diverse underlag, vilket gör den perfekt för stadens gator och torg.

CE 02 kommer i två motorvarianter, som en lätt motorcykel och EU-moped. Med en maxeffekt på 11 kW (15 hästkrafter) kan 11 kW-versionen snabbt accelerera vid trafikljus – från 0-50 km/h på bara 3 sekunder – och topphastigheten är 95 km/h. För de med AM-körkort eller vanligt körkort för bil finns även en 4 kW-version (5 hk) begränsad till en hastighet på 45 km/h.

Utöver dess kraft och snabbhet har CE 02 en lekfull hantering, tack vare dess låga vikt på 132 kg för 11 kW-versionen och 119 kg för 4 kW-versionen, samt en låg sadelhöjd på 750 mm. Trots sin mindre storlek, som är idealisk för urban utforskning, levererar den kraftfullare versionen en räckvidd på mer än 90 km (enligt WMTC), vilket öppnar för längre äventyr.

Båda versionerna har utbytbara batteripaket för enkel service, underhåll eller förvaring. Den medföljande standardladdaren har en laddningskapacitet på 0,9 kW, med en valfri uppgradering till en laddare med 1,5 kW för snabbare laddning.

CE 02 erbjuder också två standardkörprogram: “Flow”, optimerat för en avslappnad körupplevelse i stadstrafik, och “Surf” för mer dynamiska körupplevelser. Dessutom finns körläget “Flash” som ett mer sportigt och dynamiskt tillägg som en del av HIGHLINE-tillvalen och som originaltillbehör från BMW Motorrad.

När det gäller design ger standardmodellens svarta basfärg en spännande kontrast mot den granitgråa matta metalliska färgen på motorhöljet. Den speciella HIGHLINE-versionen erbjuder ett mer färgstarkt utseende med guldanodiserade gafflar och kontrastfärgen Petrol.

Med ett rekommenderat försäljningspris från 79.900kr (exklusive leveransavgift) för 4kW-versionen och 91.500kr (exklusive leveransavgift) för 11kW-versionen, planeras lanseringen i Sverige under första halvåret 2024. Dock går det redan nu att förbeställa ett exemplar.