Nya Peugeot 208. Bild: Peugeot

Nya elektrifierade Peugeot 208

Peugeots kända storsäljare tar ett stort steg framåt med den senaste uppdateringen. Med en ny och förbättrad design, utökad räckvidd för eldriften och utrustad med banbrytande teknik, är det nu dags att välkomna nya Peugeot 208. Upplevelsen av Allure, Emotion och Excellence som kännetecknar märket, kommer att höjas till nya höjder.

Peugeot 208 har sedan lanseringen utmärkt sig både i försäljning och utmärkelser. Från att ha blivit utsedd till “Årets Bil 2020” till att vara Europas mest sålda bil under 2022. Med introduktionen av den nya modellen är det nu dags att skriva nästa kapitel i framgångshistorien.

Peugeots designteam har varit passionerade i utformningen av nya Peugeot 208. “Vi ville ytterligare förstärka den redan starka personligheten utan att förlora andan i designen,” säger Matthias Hossann, Peugeots Design Director. Med nya belysningsfunktioner och modifierade silhuetter får bilen en frisk och tydlig design.

En distinkt ljussignatur, först introducerad med sportbilen Peugeot 9X8 under 24-timmarsloppet i Le Mans, har nu blivit en ny standard för Peugeot 2008 och 508. Och snart kommer även nya Peugeot 208 att bära den. Tre vertikala “klor” flankerar grillen på varje sida, med det nya Peugeot-emblemet i mitten. Det ger bilen ett mer omfattande utseende framifrån, med LED-strålkastare i högsta utrustningsnivån GT som förstärker den unika Peugeot-känslan.

Interiören för nya Peugeot 208 har också fått en uppdatering. Med ny sätesklädsel och en uppdaterad design på den digitala instrumenteringen, samt fler färgval för omgivande belysning, har Peugeot lyckats skapa en harmonisk och stilfull förarmiljö.

Nya Peugeot 208 kommer också att erbjuda det senaste inom uppkopplade lösningar, med Peugeots nya i-Connect-system. Förutom detta kommer bilen att erbjudas med förbränningsmotorer och en 48 V hybriddrivlina, vilket minskar bränsleförbrukning och utsläpp. För elbilsentusiasterna erbjuder Peugeot e-208 en uppgraderad motor och ett batteri som ger en räckvidd på upp till 400 km.

Lanseringen av nya Peugeot 208 är planerad till hösten 2023 och framtidens bilägare kan förvänta sig en bil som kombinerar lekfullhet med överlägsenhet på ett oemotståndligt sätt.