Bild: Continental Sverige

Nya elektriska Mercedes EQB originalutrustas med premiumdäck från Continental

Mercedes har valt att standardutrusta sin helt nya elektriska SUV i EQ-familjen med premiumdäck från Continental. Nya EQB kommer att rullas ut från fabriken på 19-tums EcoContact 6-däck. Utöver det kommer även det europeiska friktionsdäcket WinterContact TS 850 P att finnas tillgängligt.

Sommardäcket EcoContact™ 6 kännetecknas av lågt rullmotstånd, lång livslängd samt en i särklass bra väghållning och bromsprestanda. Slitbanans profil anpassar sig hela tiden till vägytan vilket säkerställer en lång livslängd hos däcket. Den specialutvecklade gummiblandningen minimerar friktionen när däcket är i kontakt med vägytan vilket innebär att däcket absorberar mindre energi – och att rullmotståndet minskar. Tack vare sina modifierade mönsterblock, sajpningar och tvärgående spår är EcoContact 6™ också bulleroptimerat.

SSR-teknologi för säker körning

Mercedes EQB-kunder kan även välja att lägga till de OE-godkända europeiska friktionsdäcken WinterContact TS 850 P som vinterdäck. WinterContact TS 850 P är utrustade med Continentals SSR-teknologi(runflat), vilket även finns för EcoContact™6 som tillval. Vid en eventuell däckskada förhindrar tekniken att sidoväggen fastnar mellan vägbanan och fälgen – vilket skulle kunna innebära att däcket glider av fälgen. Ett däck utrustat med SSR gör att föraren kan fortsätta köra, upp till 80 kilometer, med ett skadat däck för att säkert kunna ta sig till en verkstad.

Sju av världens tio största elbilstillverkare väljer däck från Continental

Biltillverkare världen över förlitar sig på Continental som däckleverantör. I Europa är närmare en av tre bilar som rullar ut från fabrikerna utrustade med däck från Continental. Bolaget har också ytterligare stärkt sin position som leverantör av däck till elektriska fordon. Under 2021 valde sju av de tio största globala tillverkarna av elfordon att originalmontera däck från Continental.

Följande produkter och dimensioner är godkända från fabrik för Mercedes EQB i flertalet länder:

EcoContact 6, 235/50 R19 103T XL

WinterContact TS 850 P SSR, 215/60 R18 102T XL