Bild: Ford

Nya Ford Kuga nu tillgänglig till svenska kunder

Ford meddelar stolt att leveranserna av den nya, uppdaterade Ford Kuga nu har påbörjats till svenska kunder. Den senaste modellen av Kuga, som har varit Europas bästsäljande laddhybrid (PHEV) de senaste tre åren, fortsätter att leda vägen mot en elektrisk framtid med innovativ teknik och en framträdande design.

Den nya Kuga erbjuder upp till 69 km elektrisk räckvidd för Kuga PHEV och upp till 900 km total räckvidd för Kuga Hybrid, vilket gör den attraktiv för både de med och utan laddningsmöjligheter. Med ökad effekt på 243 hk och en dragvikt på upp till 2 100 kg, passar Kuga utmärkt för dem som behöver dra husvagnar eller hästtransporter.

— Nya Kuga är vår bästa någonsin och driver oss framåt med nya nivåer av kapacitet, uppkoppling och komfort. Vi är tacksamma för de framgångar vi har haft med Kuga de senaste åren och baserat på det positiva gensvar vi har fått, är vi övertygade om att vi kan glädja ännu fler med denna nya, uppdaterade modell, säger John Hurtig, vd för Ford Sverige.

Priser och tillgänglighet

Samtliga Kuga hybridmodeller finns nu tillgängliga att provköra och beställa. Priserna börjar på 439 900 kronor, och leveranserna till svenska kunder har redan påbörjats.

100-års firande

Ford firar under året hundra år av framgångsrik verksamhet i Sverige. Sedan bolaget bildades den 30 maj 1924 har Ford levererat klassledande mobilitetslösningar till svenska kunder. För att fira detta erbjuds Kuga med fri service i tre år och sex månaders fri försäkring, utöver Fords trygghetsgaranti på fem år.

Uppdaterad design och avancerad teknologi

Den nya Kuga har fått en uppdaterad design både in- och utvändigt, med distinkta modeller som Titanium, ST-Line och Active. Bilen har en ny frontgrill och en LED-ljuslist i full bredd för ett modernt utseende. Interiören är utrustad med Fords senaste infotainmentsystem SYNC 4, navigeras via en 13,2-tums pekskärm, med 5G-anslutning och trådlös Apple CarPlay och Android Auto.

Praktisk och säker körning

Kuga erbjuder avancerade förarassistanssystem, inklusive Adaptive Cruise Control och ett 360-graders kamerasystem för enklare parkering. Skjutbara säten på andra raden ger antingen extra benutrymme eller större bagageutrymme, beroende på behov. Komfortstolar, godkända av AGR, säkerställer bekvämlighet under längre resor.

Byggd i Europa med hållbarhet i fokus

Den nya Kuga byggs i Fords avancerade fabrik i Valencia, Spanien, där modern teknik som 3D-utskrift och artificiell intelligens används för att säkerställa högsta kvalitet och hållbarhet i produktionen.