Nuvarande Opel Crossland.

Nya Opel Crossland blir 100 % eldriven

Opel tar ytterligare ett steg mot framtidens hållbara mobilitet med lanseringen av nästa generation av Crossland som en ren elbil 2024. Detta besked innebär att Opel kommer att erbjuda en elektrisk version av samtliga personbilsmodeller från och med nästa år.

Opels B-SUV, Crossland, kommer att introduceras i ett 100 % eldrivet utförande under 2024, vilket befäster märkets vision om att erbjuda en helt elektrifierad modellflotta. “Med uppföljaren till Crossland gör vi eldrift tillgängligt på hela vårt modellutbud – och ger våra kunder tillgång till utsläppsfri mobilitet över hela modellprogrammet”, sa Opels vd, Florian Huettl.

Stellantis, som äger Opel, har tidigare tillkännagivit att kommande generationer av elbilar kommer att byggas på deras nya STLA-plattformar, speciellt utformade för elektrisk drift. Så kommer även att bli fallet för den kommande Crossland-modellen, vilket lägger till den i raden av Opels elektriska SUV:ar, inklusive Mokka-e.

Opels elektrifierade utbud omfattar nu både personbilar och transportbilar, där modeller som Combo-e och Vivaro-e redan erbjuds som helt elektriska. Med lanseringen av den nya Crossland fullbordas elektrifieringen av hela personbilsutbudet. I framkant finns drivlinor som sträcker sig från plug-in-hybrider till elbilar, och inom kort även 48 V-hybrider, vilka först kommer att finnas tillgängliga i nya Opel Corsa som lanseras senare i år.