Ny sIlhuett på Renault Master. Bild: Renault

Nya Renault Master avtäckt

Renault står inför en spännande utveckling med lanseringen av nya Renault Master, en betydande uppgradering av deras framgångsrika transportbilsserie. Den nya Renault Master, som kommer att avtäckas på transportbils-mässan Solutrans i Lyon, Frankrike, representerar början på en ny era för transportbilar, med en design som är både strömlinjeformad och effektivitetsfokuserad.

Sedan lanseringen 1980 har modellen sålts i över 3 miljoner exemplar, och nu är det dags för nästa generations bil som förväntas höja ribban ytterligare. Den nya generationen är utformad för att vara mer effektiv, fullständigt uppkopplad och innovativ.

Renaults nya design för Master fokuserar på optimal användning med längre räckvidd och lägre bränsleförbrukning, perfekt anpassad för dagens behov. Detta uppnås genom en kombination av en strömlinjeformad kaross och ett förbättrat bromssystem. Resultatet är en imponerande 21 % minskning i förbrukning för den elektriska versionen och ett otroligt lågt värde på 1,5 l/100 km för bensinversionen.

Tillverkningen av nya Renault Master kommer att fortsätta vid Batilly-fabriken i Frankrike, där produktionsanläggningarna har genomgått betydande förändringar för att möjliggöra en mer innovativ och effektiv produktionsprocess.

Renaults satsning på att föra sin populära Master-serie in i framtiden med denna uppdatering speglar företagets engagemang för innovation och hållbarhet inom transportbilsegmentet. Med förväntningar på en framstående presentation på Solutrans-mässan, står Renault redo att sätta en ny standard för nästa generations transportbilar.